REKLAMI GEÇ

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla istifa edemeden AK Parti’den ihraç edildi

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla istifa edemeden AK Parti’den ihraç edildi

Bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile AK Parti’den istifa ettiğini açıklayan, ancak ne il teşkilatına, ne genel merkeze ne de Büyükşehir Belediye Meclisi’ne istifa dilekçesini sunmayan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ile ilgili AK Parti’den flaş adım. Hayla istifasını vermeden, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2017 Çarşamba, 16:03

AK Partili Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurmuş, bunun gerekçesinin ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Berna Öztürk’ün asaleten atanması olduğu öne sürülmüştü.

Aradan geçen süre içinde Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla istifa dilekçesini partiye sunmamıştı. Neden beklediği ile ilgili sorular kamuoyunu meşgul ederken, AK Parti İl Teşkilatı’ndan hızlı bir adım geldi.

“İSTİFA ETTİM” DEDİ AMA PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ
Partiden istifa ettiğini açıklayan, düzenlediği basın toplantısıyla da bunu kamuoyu ile paylaşan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, resmi istifa dilekçesini vermeden hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yaptığı açıklama ile Erkan Hayla’nın partiden kesin ihraç edildiğini söyledi.

Filiz, “AK Parti olarak, kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kalkınmış refah ülkesi bir Türkiye, daha yaşanabilir, huzurlu şehirler için durmadan yorulmadan millete hizmet için koşuyoruz. Bu kutlu davanın tüm kadrolarının da, buna uygun, birlik ve beraberlik içerisinde uyumlu kadrolar olması, milletimizin sevgisini kazanmanın en önemli nedenlerindendir. AK Partili olmak, aziz Türk milletinin medeniyet değerleri ile şekillenmiş ilkesel duruşu gerekli ve zorunlu kılar. Ak Parti İçtüzüğünün 117. Maddesi bu ilkesel duruşa aykırı davranışları kesin ihraç nedeni olarak belirtmiştir. Bu çerçevede, Kale ilçe Belediye Başkanı Erkan Hayla, hakkında ileri sürülen iddiaların değerlendirilerek kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Partimizin yetkili kurullarında, hakkındaki iddialar incelenmiş ve Erkan Hayla’nın AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 18 Temmuz 2017 tarihinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu kararı ile partimizden kesin ihracına karar verilmiştir. Tüm Kaleli hemşerilerimiz bilmelidir ki, bu güne kadar partimize duydukları güvene uygun şekilde, hükümetimizden ve Denizli Büyükşehir Belediyemizden hak ettikleri hizmetleri daha yaşanabilir ve huzurlu bir Kale için almaya devam edeceklerdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı