REKLAMI GEÇ

Milletvekili Nilgün Ök, kanuni düzenlemeyi anlattı

Milletvekili Nilgün Ök, kanuni düzenlemeyi anlattı

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen “Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2021 Cuma, 11:43

Zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki değer kaybı tazminatı, destekten yoksun kalma tazminatı ve sürekli sakatlık tazminatı hesaplamalarında düzenleme yapıldığını belirten Milletvekili Nilgün Ök, kanunla birlikte artık 18 yaşını tamamlamamış vatandaşların da Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olabileceğini söyledi.

Mikro ve küçük ölçekli işletmelerin likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek ve ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşürebileceklerini kaydeden Ök, “Sağlanan kredi faiz veya kar payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu madde kapsamına giren iş yerleri ilave olarak işe aldığı en fazla beş sigortalı için bu destekten yararlanacak” dedi.

01 Ocak 2021 tarihi ile 31 Aralık 2021 tarihi arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerinin herhangi bir başvuru şartı aranmaksızın 30 Kasım 2022 tarihine kadar ertelendiğini söyleyen Ök, “Bu alacaklar için erteleme tarihi sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmayacak” dedi.

Milletvekili Ök, “İbraz süresinin son günü 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasına isabet eden veya ibraz süresi bu tarihler arasında başlayan çeklerin ibraz süresi, 31 Mayıs 2021’e kadar duracak. Bu çeklerin belirtilen tarihler arasında ibraz edilmesi ve çek karşılığının tamamen bulunması halinde ödeme yapılacak. Çek karşılığının bulunmaması veya kısmen bulunması halinde ise “karşılıksızdır” işlemi yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında ibraz edilmeyen veya ibraz edildiği halde “karşılıksızdır” işlemi yapılmayan çekler, 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren, kalan ibraz süreleri içinde ibraz edilebilecek” dedi.

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 21 Mayıs 2021, 21:53

Anlatma, hiç birşey anlatma. Bana mağdurun, zor durumda kalmış vatandaşın yararına çıkardığınız yasadan, kanundan, yönetmelikten birtane örnek veremediğin göre Allahın, kitabın, peygamberin adına adına HİÇ BİRŞEY ANLATMA. Lütfen

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı