REKLAMI GEÇ

Milletvekili Ök yeni düzenlemeleri anlattı

Milletvekili Ök yeni düzenlemeleri anlattı

AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen “Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2021 Cuma, 16:03

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Ök, ilk defa 2018 yılında kıymetli emeklilere ödenmeye başlanan bayram ikramiyesinin bu yıl 1.100 TL olarak belirlendiğini, hem ramazan, hem de kurban bayramlarında emeklilerin hesaplarına yatacağını söyledi.

Diğer düzenlemelere ilişkin de değerlendirme yapan Ök, “Pandemi döneminde uygulanan kısıtlamalar sebebiyle hak kaybının önlenmesi amacıyla çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takipleri 31 Mayıs 2021’e kadar durdurulacak. Yani; çekler 1 ay süre ile yazdırılamayacak. Senetler 1 ay süre ile protesto edilemeyecek. Kamu alacakları yine 1 ay süre ile tahsil edilmeyecek” dedi.

Sürdürülebilir akaryakıt temini ve güvenli vergi tahsili için bir takım düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Milletvekili Ök, “Akaryakıt, LPG, tütün ve alkol ürünlerine teminat uygulamasına geçilecek. Bu işe ilk defa girecek olanlardan 10 milyon, halihazırda sürdürenlerden ise 100 milyon liraya kadar, geçmiş yıl cirosunun yüzde 1’ine kadar olmak üzere teminat alınacak. Bu teminat özellikle vergi kaçakçılığını ortadan kaldırmayı ve piyasa güvenliğini temin etmeyi amaçlayan bir düzenlemedir. Teminatı vermeyenlere 25 bin liradan 1 milyon liraya kadar özel usulsüzlük cezası kesilecek. Teminat ödenmemesi halinde faaliyet izni verilmeyecek” dedi.

Petrol Piyasası Kanunu’nda yapılan değişiklikle, artık dağıtıcıların herhangi bir dağıtıcıdan alınan akaryakıtı başka bir dağıtıcıya satamayacağını bildiren Milletvekili Ök, bu hükmün 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğinin de altını çizdi.

Kanunla birlikte otomasyon sistemlerine ve sahte faturalara yönelik önemli tedbirlerin geldiğini söyleyen Ök, “Piyasaları ve rekabeti bozan, ayrıca vergi kaçakçılığına fırsat veren uygulamalara son veriyor, kayıt dışı ekonomiyi en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Söz konusu kanun ile kaçak akaryakıt satışının önlenmesine yönelik çok ciddi düzenlemeler yaptık” dedi.

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 30 Nisan 2021, 16:37

Bak sizin yasalarla, camiden, Allahın evinden halı kilim çalanlar adlı kontrol şartıyla salıverilmişler. Adli kontrol şartıyla.. bababak… Adam çeki, senedi niye ödesin, enayi mi?

Haso   -  Bağlantı 30 Nisan 2021, 16:30

Üreticinin alın terine, mahsülüne kesilen çekler zaten ödenmiyor ki. Sen neyin kafasını yaşıyon vekil? Hep alavere-dalaverecinin, hırsızın, kul hakkı yiyenin ekmeğine yağ sürmüyor mu sizin yasalar?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı