REKLAMI GEÇ

Örki: Çözüm çözülme değildir

Örki: Çözüm çözülme değildir

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, çözüm sürecinin milli birlik ve kardeşlik projesi olduğunu savunarak, tüm siyasi partilerin adaylarına bu sürece destek vermeleri çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2015 Salı, 12:45

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, çözüm sürecini milli birlik ve kardeşlik projesi olarak gördüklerini, bunu devletin de sahiplendiğini, samimiyetle kucaklaşma için destek gerektiğini, çözümü başkalarından bekleyen anlayıştan vazgeçilmesini istediklerini söyledi.

Vatan topraklarından ödün verilmesinden söz bile edilemeyeceğini kaydeden Örki, “Çözüm süreci çözülme değildir. Bölünmeyeceğiz, büyüyeceğiz. Devletimizin ve hükümetimizin kararlı ve samimi duruşu desteklenmelidir. Atılan adımları reddederek, inkar ederek, alaya alarak, ihanetle suçlayarak varılabilecek bir olumlu hedef yoktur. Silahlar bırakılacaksa kabullenmek, inanmak, bu uğurda atılan adımları desteklemek bizim boynumuzun borcudur. Tarih bu dönemde yapılanları yazacaktır. Çözüme dair, kardeşliğe dair adımlar atılırken, bizim nerede durduğumuzun hesabını çocuklarımız bizlere soracaktır.  Çözüm sürecinde tüm partilerin aday adayları taşın altına elini koymalıdır” dedi.

Tüm siyasi partilerin aday adaylarından sürece destek vermelerini isteyen Örki, “Tarih bunu bizden istiyor. Bu milli meselenin bizim şahsımızın milletvekili olmasından çok daha önemli bir mesele olduğunun altı çizilmelidir. Ülkemizin 2023 hedefleri önündeki en büyük engelin, terör sorunu olduğu ve bu beladan ülkemizi ve geleceğimizi kurtarmamız gerektiği vurgulanmalıdır.  Küçük siyasi hesaplara ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini kurban etmemeliyiz. Artık akan kan durmalıdır. Bu çağrı ciğeri yanık anaların, babaların, kardeşlerin çağrısıdır. Bu çağrı bize umut bağlamış mazlum milletlerin çağrısıdır. Bu çağrının altına herkes imzasını atmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı