REKLAMI GEÇ

Rejim değil hizmet yarışındayız

Ak Parti’den sonra Demokrat Parti Denizli Teşkilatı da milletvekilleri adaylarını tanıttı. Adaylarını Denizli girişinde karşılayan Demokrat Partililer, konvoy halinde şehir merkezine geldi. Tanıtım toplantısında birinci sıra milletvekili adayı Hasan Kazdağlı, isim vermeyerek bazı partiler gibi rejim yarışında değil hizmet yarışında olduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2007 Pazartesi, 00:00

Demokrat Parti Denizli Teşkilatında seçim kampanyasını Ankara’dan gelen milletvekili adayları start verdi. Milletvekili adayları konvoy eşliğinde Denizli’ye gelerek Şelale Restorant’ta gövde gösterisi yaptı. Çok sayıda partililerle şehir merkezindeki İl teşkilatında toplanan DP’liler, milletvekili adaylarını kamuoyunu tanıttılar.
Rejim için değil hizmet için geldik
Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü milletvekili adayı Hasan Kazdağlı, il teşkilatında da önemli açıklamalarda bulundu. Kazdağlı, “Ülkemizi kutuplara bölmenin hiç bir anlamı yok. Bu seçim, rejim yarışı değil hizmet yarışı olmalıdır. İkide bir rejim tartışmaları ile cumhuriyet değerlerini tartışacak hale getirenler, bu duygudan vazgeçmelidirler. Gerilime neden olanlar, bu seçimi kazanamayacaktır. Kutsal değerlerimize herkesin olduğu bizlerde üzerine titriyoruz. Ancak bunu siyasete alet edenler 22 Temmuz seçimleri sonrasında, Türkiye’nin Laik bir ülke olduğunun bir kez daha farkına varacaktır. Denizli artık sanayi, ihracat, tekstil ve eğitim konularında anılmalı başka şeylerle anılarak ülkenin gerilmesine müsaade etmemelidir” dedi.
Demokrat Parti kökeninden gelen bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Kazdağlı, “Milletvekili adaylığını, milletin istediği yönde kullandım. Bazı kesimler, sıralamalarda eşitsizliğin olduğunu söylese de, Demokrat Parti’de aday belirleme süreci son derece dengeli oldu. Bu seçim, Türkiye’nin kimin yöneteceği bir seçim olmayacak. Bu seçim kavganın devam edip etmeyeceği bir seçim dönemi olacak. Demokrat Parti kutuplaşmalara hayır, kucaklamaya evet diyen bir parti olarak iktidara yürüyecektir” dedi.
Seçimde kanunda nerde düzelme
DP Denizli 2. sıra adayı Zekeriya Er ise 3 Kasım 2002 seçimlerinde 10 milyon vatandaşın oy kullanmadığını hatırlatarak, millet iradesinin 2002 Kasım seçimlerinde Ak Parti’ye tam olarak yansımadığının altını çizdi. Er, açıklamalarını şöyle sürdürdü, “2002 seçimlerinde yüzde 34 oy ile iktidara gelen Ak Parti, o günlerde liderler sofrasını değiştireceğini, siyasi partiler kanunun çıkaracağını söylese de herkes anlamıştır ki Batının istediği bir şekilde iktidara geldiler. 22 Temmuz, 45 yılın sonucunu ortaya dökecektir” dedi.
Terör arttı
Sıralamanın üçüncü ismi Mehmet Gözlükaya’da, Ak Parti iktidarı ile birlikte Türkiye’nin dünyada yalnız kaldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “Dış politikalar sayesinde terör Türkiye’de en üst seviyelerde sorun yaratmaya başladı. İktidara geldiğimizde kararlı adımlarla bu sorunu kökten bitirdiğimizi herkese göstereceğiz. Anavatan Partisi ile çok samimi bir şekilde bir araya gelerek birleşmeye yönelik adımlar attık. Gönlümüz isterdi ki seçimlere birleşerek gidelim. Ama bir sonuç alamadık. Sonuç ne olursa olsun yapılacak olan genel seçimler sonrası Anavatan Partisi ile birleşeceğiz” dedi.
DP kadınlara destek veriyor
Demokrat Parti Denizli Teşkilatının 22 Temmuz seçimlerinde tek bayan adayı olan ve listede 6. sırada bulunan Yeşim Turan Gürel’de Demokrat Partinin bayanlara önem verdiğini söyleyerek, 22 Temmuz seçimlerine hazırlanacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı