REKLAMI GEÇ

Tin: Milli şef dönemi ile AK Parti’yi karıştırıyorlar

Tin: Milli şef dönemi ile AK Parti’yi karıştırıyorlar

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin muhtarlar ile yaptığı toplantıya kendisi ve Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata’nın katılmasına CHP’den tepki gelmesine, “Bizim muhtarlardan bir talebimiz olmadı. CHP’liler, Milli Şef dönemi ile AK Parti iktidarını karıştırıyor herhalde” yanıtını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2015 Salı, 09:51

Hafta sonunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ nin, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Şahin Tin’in de katıldığı toplantıda muhtarlar ile bir araya gelmesi, iktidar ve muhalefet partileri arasında polemiğe neden oldu.

Bu toplantıya tepki gösteren CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, milletvekili aday adayları ile birlikte valiliğe kadar yürümüş, ardından da Toplantıya AK Parti İl Başkanı Şahin Tin’in de katılmasını “Eğer bu muhtarlarla istişare toplantısıysa neden biz çağrılmadık. Vali Vekili Büyükata’nın o toplantıda işi ne? Halkın valisi, halkın bürokratı olun” açıklamasını yapmıştı.

“TOPLANTIDA KATILIMCI OLARAK BULUNDUM”
CHP’nin tepkisine AK Parti’den yanıt gecikmedi. “Muhtarlar ile toplantınız tepkiye neden oldu? Orada neler konuşuldu? Toplantının içeriğineydi?” sorusuna Tin, “İnanın şaşkınlık içersindeyim. Bizim muhtarlara ne AK partili olun diye bir dikte etmişliğimiz var ne de orada bulunarak onları etkileme amacı güttük. Oraya bir davetli olarak gittik. Sadece Sayın Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Vali Yardımcımızın da bulunduğu toplantıda bir katılımcı olarak bulundum. Bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız yapılan çalışmaları aktardı. Muhtarlarımız da kendi sorunlarını ifade etti. Amacımız da onlar dertlerini dinlemekti” yanıtını verdi.

“PARTİ PROPAGANDASI YAPILMADI”
Toplantıda parti propagandası yapılmadığını söyleyen Tin, “AK Parti’nin İl Başkanı Şahin Tin olarak orada kalkıp propaganda yapmadım, muhtarlardan bunu ima edecek bir talepte bulunmadım. Onları dinledik. Dediğim gibi amacımız onlara yardımcı olabilmek, destek olabilmekti zaten amacımız. Ki bunun kanunen bir yasaklık derecesi olduğunu düşünmüyor ve sanmıyorum” dedi.

“Muhtarlara şöyle çalışın, böyle çalışın ya da şunu yapın, bunu yapın gibi bir talimat verildi mi? Böyle bir istekte bulunuldu mu?” sorusunu da yanıtlayan Tin, “Hayır… Orada Bakan Bey, ekonomiyle ilgili Türkiye’nin genel bir durumunu çizdi. Türkiye’nin ekonomide dünyadaki yerini anlattı. Geçmiş ile bugünün kıyaslamasını yaptı. Yapılan hizmetlerden, gelecek hizmetlerden söz etti ve gelin ne istiyorsanız söyleyin. Biz elimizden geldiğince herkese yardımcı oluyoruz” dedi. Hiç kimseye sen hangi görüştesin, hangi partidensin diye bir şey sorulmadı. Niye böyle bir şey yapılsın zaten?” diye konuştu.

“ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERME ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ”
“CHP’lilerin bu denli tepkili olması seçime yönelik talep, talimat mı oldu algısı yarattı. Şunu yaparsanız hizmet gelir, şunu yapmazsanız gelmez gibi bir ifade kullanıldı mı?” sorusuna da Tin, şu yanıtı verdi:

“Aba altından sopa gösterme gibi bir yaklaşım ne oldu, ne de iması yapıldı. Zaten böyle bir ayrımcılık yapamayız. O bizim ahlakımıza uygun değil. Ben, kendi partililerime şunu yapın, bunu yapın diyebilirim. Seçim sürecinde aktif çalışmalarını isteyebilirim. Ama muhtarlara böyle bir şey diyemeyiz. Kaldı ki muhtarlar orada bir siyasi partinin temilcisi değil ki. Bizimle aynı görüşte de olabilir, ayrı görüşte de olabilir. Cumhurbaşkanımızın muhtarlar ile toplantısına herkes davet edildi. Sen şu görüşten, bu görüşten diye bir ayırım yapılmadı. Oraya herkesin gitmesi sağlandı.

‘Siyasete alet edildi’ deniliyor. Orada parti propagandası yok. Ya da kendileriyle karıştırıyor olabilirler. Bunlar geçmişiyle münhasır olduğu için kendi dönemlerinde milli şef döneminde CHP’nin iktidar dönemlerinde il başkanları vali gibi hareket ediyordu. Bizim de öyle olduğumuzu sanıyorlar. Ama biz her zaman makamımızın ağırlığını biliriz.”

Yorumlar

muzaffer   -  Bağlantı 4 Mart 2015, 00:28

Olay ortada Devletin bakanı,Vali yrd.cısı muhtarlarla toplantı yapıyor ,yanlızca iktidar partisi il bşk.ı çağırılıyor…Diğer pariler üvey evlat mı.Bir de bunu savunuyor işte siyaset

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı