REKLAMI GEÇ

Tin: Minik Nebahat için önerilen aşı bilimsel kabul görmemiş

Tin: Minik Nebahat için önerilen aşı bilimsel kabul görmemiş

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çardaklı Akpınar Ailesi’nin SMA (SpinalMüskülerAtrofi) hastası 4 aylık kızları Nebahat’ın tedavisinde kullanılacağı ifade edilen aşının henüz bilimsel olarak kabul görmediğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2015 Cuma, 09:28

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Nebahat Akpınar ile ilgili haberler üzerine birçok kurumla iletişim kurarak konuyu araştırdığını, küçük kızın tedavisini sağlayacak bahse konu aşının bilimsel olarak kabul görmediği bilgisine ulaştığını açıkladı.

Nebahat Akpınar’ın rahatsızlığı ve ailesinin çare arayışları üzerine yardım edebilmek umuduyla bir dizi araştırma yaptığını ifade ederek, “Hem ilgili kurumlardan hem söz konusu hastalıkla ilgili nöroloji uzmanlarından bilgi aldım. Haberde kızımızın tedavisinde çare olarak anılan söz konusu aşının henüz tıp literatüründe bilim kurulları tarafından kabul görmediğini, bu nedenle yasal izin verilmediğini öğrendim. Nebahat ve ailesinin durumunu bundan sonra da takip edeceğiz. Tıptaki gelişmeler, eğer küçük kızımızın iyileşmesi ya da hayat kalitesinin iyileştirilmesine imkan sağlarsa ve bunun yasal zemini oluşursa, her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı