REKLAMI GEÇ

Tin: “Üretici hakları korunacak”

Tin: “Üretici hakları korunacak”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ürün güvenliğine ilişkin yasal düzenleme ile üretici ve tüketicilerin haklarını koruyan standartların yükseleceğini ve yaşam kalitesinin daha da artacağını kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2018 Cuma, 14:30

DENİZLİ (AA) TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi olan Tin, yaptığı yazılı açıklamada, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Tasarısı’nın komisyonda yapılan görüşmeler sonucu kabul edilerek Genel Kurul’a sevk edildiğini belirtti.

Kabul edilen düzenlemeyle üretici ve tüketici arasında yaşanabilecek olumsuzluklarla ilgili piyasanın gözetim ve denetiminin kurallarla belirleneceğini vurgulayan Tin, “Bir ürün insan sağlığı ve güvenliği bakımından tehlike arz ettiğinde piyasa güçlerinin karşısında tüketicinin haklarının yok sayılması ortadan kaldırılmış olacak. Üretilen ürünlerde olumsuz ve riskli durumların oluşması halinde kamu kuruluşlarının devreye girmesi sağlanacak. İnsan sağlığının korunması bakımından piyasaya üreticiler tarafından sunulan tüm ürünlerin güvenli olması zorunluluğu getirilerek ürün kalitesi daha da artırılacak. Yasal düzenleme ile piyasada üreticilerin sağlıklı ürün üretmesine, tüketicilerin de güvenilir ürün almasına imkan sunulacak. Tüketicilerin aldıkları ürünle ilgili karşılaştıkları sorunları aktaracakları merciler ve çözüm mekanizması daha net çalışacak. Sadece tüketicilerin değil üreticilerin de hakları kanunlar çerçevesinde korunacak” dedi.

Tasarının Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaşmasıyla Türk ürünlerinin gelişmiş ülke piyasalarındaki ürünlerle eşdeğer kural ve standartlara göre üretileceğini vurgulayan Tin, “Bu düzenleme aynı zamanda Avrupa Birliği ülkelerinin pazarlarında da Türk ürünlerinin bir imajı olacak. Üreticilerin ve tüketicilerin haklarını koruyan standartlar yükselecek, yaşam kalitesi daha da artacak. Düzenleme, yaşanan birçok aksaklığı ortadan kaldıracak ve tüketicilerimizin yaşam koşullarına pozitif etki sunacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı