REKLAMI GEÇ

Tin’den Halep katliamına tepki

Tin’den Halep katliamına tepki

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Halep’te yaşanan acı olayların sona ermesi için Türkiye’nin tüm unsurlarıyla girişimlerini sürdürdüğünü belirterek, dünyanın bu zulme kulaklarını tıkadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2016 Cuma, 13:45

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Halep’teki katliamın sona ermesi için Türkiye’nin tüm unsurlarıyla samimi bir çaba içinde olduğunu söyledi. Halep’te yaşanan katliamlara dünyanın kulaklarını tıkadığını savunan Tin, “Halep’te kanla beslenen yamyam sürüsü bir araya gelmiş binlerce masum sivili, kadın, çocuk demeden katlediyor. Dünya bu yaşanan acılara ve dramlara aylardır ve yıllardır sessiz kalıyor. İnsan hakları savunucusu olan sözde Avrupa ülkeleri insanlığın hayatını hiçe sayıyor. Avrupa masum insanlar için olumlu bir adım atmayı bırakın kılını bile kıpırdatmadan öylece duruyor. Avrupa’nın insan hakları sözleşmeleri batının elitlerini korumak için yazılmış sözde metinlerden ibaret olduğunu Suriye’de yaşanan bu insanlık dramından sonra daha da net gördük. Halep’te yüzlerce, binlerce insan vahşice katledildi. Halep’te insanlar katledilirken dünyanın insanlığı da ayaklar altına alındı” dedi.

Yaralıların Halep’ten tahliyesi için yapılan anlaşmalara bile sadık kalınmadığını ve savaş suçu işlendiğini ifade eden Tin, “Halep’te yaralıları taşıyan ambulans şoförü keskin nişancıların hedefi oldu. Bunlar vicdansız ve ruhsuzlar. Bu caniliği yapan katiller savaş suçu işliyor. Halep’te sivillerin, kadın ve çocukların vahşice katledilmesine sessiz kalanlar insan olamaz. Bu zulüm bitsin. Dünya sussa da biz susmayacağız ” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı