REKLAMI GEÇ

Tin’den Irak tepkisi

Tin’den Irak tepkisi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Irak Parlamentosu’nun Türkiye hakkında aldığı suçlayıcı karara tepki gösterdi. Tin, “Yıllardır desteğimizi seferber ettiğimiz Irak halkına dost ve yardım elimizi uzatmayı ve bölgedeki terör odaklarıyla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2016 Çarşamba, 11:36

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Irak Temsilciler Meclisinin aldığı karar ile Türkiye’nin Musul’a bağlı Başika’daki askeri varlığının kabul edilmediğini duyurmasının ardından tepkisini dile getirdi. Irak parlamentosunun Türkiye’nin Irak’taki askeri varlığını sonlandırması yönündeki kararına sert çıkan Tin, Türkiye hakkında alınan bu suçlayıcı kararın Irak halkının görüşünü yansıtmadığını kaydetti.

Şahin Tin, “Türkiye’yi Irak’ta saf dışı bırakmak adına Irak Parlamentosu’nun aldığı kararı kınıyoruz. Karar,. Irak halkının görüşünü asla yansıtmamaktadır. Ayrıca söz konusu kararın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin ithamlar içeren bölümünü de kabul edilemez buluyor ve protesto ediyoruz. Türkiye kaynaklı hiç bir tehdidin olmadığı Irak’ta varlığımızı saf dışı bırakmak adına karar aldıranlar, Irak halkına sadece acı yaşattılar. Yıllardır desteğimizi seferber ettiğimiz Irak halkına dost ve yardım elimizi uzatmayı ve bölgedeki terör odaklarıyla mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı