REKLAMI GEÇ

Tin’den süt sektörüne gözdağı

Tin’den süt sektörüne gözdağı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kurtluca, Güzelpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla ithal edilen 250 düvenin dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizlili çiftçiye 2015 yılı içinde 200 milyon liralık destek sağlandığını söyledi. Tin, bir süredir devam eden süt sorununa da çözüm getirdiklerini söyledi, üreticiyi düşük fiyata zorlayan sanayicinin takibe alınacağını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2016 Pazar, 12:25

Kurtluca-Güzelpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Ziraat Bankası kredisi ile ithal ettiği 165 simental ve 85 holstain düve dağıtım töreni yapıldı. Törene AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Pamukkale Belediye Başkan Vekili Arif Özeren, Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Kooperatif Başkanı Mustafa Acat, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, HAYKOP Başkanı Mehmet Varol, Damızlık Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu ve çok sayıda üretici katıldı.

denizli-akp-sahin-tin-ic

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi noktasında kurum olarak her zaman çiftçilerin ve üreticilerin yanında olduklarını ifade etti.

Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beyru da üreticilerin azimli ve gayretli çalışmalarının takdire değer olduğunu, bu ve benzeri tüm projelerin destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise Kurtluca-Güzelpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Ziraat Bankası kredisi ile ithal ettiği 165 simental düve ve 85 holstain düvenin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Tin, “Gebe düvelerin ithalinde yüzde 2,5 faizle 18 ayı ödemesiz 7 yılda geri ödemeli bir imkân sunulmasını sağladık. Bugün dağıtılan Simental ırklarının ülkemizin etteki açığına da önümüzdeki yıllarda çare olacağına inanıyorum. AK Parti olarak çiftçilerimizin rekabet gücünü artırıp işletmelerini sahada güçlendirmek amacıyla tarımsal destekleri ve düşük faizli tarımsal kredileri her yıl olduğu gibi bu yılda vermeye devam ediyoruz. Sadece Denizli ilimizde 2015 yılında yaklaşık 200 milyon TL üreticilerimize tarımsal destekleme dağıttık” dedi.

SÜT SORUNU
Süt üreticilerinin yaşadığı sıkıntıya da değinen Tin, “Süt tozu ihraç eden sanayiciye ton başına 4 Bin 500 lira destek veriyoruz. İlk defa yeni bir destek olarak diğer süt ürünleri ihracatına da destek vermeye başladık. Süt sanayicisinin üretici üzerindeki artan baskısını ortadan kaldırmak için bir adım daha atıyoruz. Bugün buradan kamuoyuna ilk defa açıklıyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bunca desteğine rağmen süt fiyatını 1.15 liranın altına çekmek için çiftçiyi zorlayan süt sanayicileri varsa bundan sonra devletimizin kurumları buralarda gerekli tedbirleri alacak ve denetimleri artıracaktır. Eğer kooperatif, sanayici tarafından düşük fiyata zorlanacak olursa da onunda tedbirini aldık. Üreticilerimizin ürettikleri sütü Et ve Süt Kurumu tarafından 1.15 liradan alarak süt tozu olarak değerlendirilmesini sağlayacağız. Üreticilerimiz müsterih olsunlar. Biz hep üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı