“Türkiye’de gerginlik yok”

AKP Denizli Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’de gerginlik ve gerilim olmadığını, hukuk devletinden yana, demokrasinin standartlarının yükseltilmesi konusunda gelişim olduğunu iddia etti.
/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2010 Perşembe, 17:27
AKP Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, “Şu anda Türkiye’de gerginlik ve gerilim yok, demokrasinin gelişmesinden yana gelişim var” dedi.
Meydana gelen her olaydan sonra veya her tartışmadan sonra, birilerin çıkıp Türkiye’de gerginlik olduğunu, gerilim olduğunu söylediğini ancak AKP olarak bunlara katılmadıklarını belirten Erdoğan, “Türkiye’de gerginlik ve gerilim yok, gelişim var, hukuk devletinden yana gelişim var, demokrasinin standartlarının yükseltilmesi konusunda gelişim var, Türkiye’nin şeffaflaşması konusunda gelişim var ve hukuk önündeki eşitlik konusunda bir gelişim var” dedi.
“Zaten normalleşme dediğimiz süreç de budur” diyen AKP Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, “Aslında batı ülkelerinde gelişmiş demokrasiye sahip olan ülkelerde olan da budur. Türkiye önceden bu yaşanan gelişmelere alışık olmadığı için, geçmişte belki bunlardan daha vahim şeyler oluyordu, bunlar söz konusu bile olmuyordu, gündeme gelmiyordu bile. Hep hasıraltı ediliyordu, halının altına süpürülüyordu, fakat bugün Türkiye, partimiz iktidarının ortaya koyduğu gayret ve kararlılık sayesinde hukuk devleti olmanın gereği ve demokratik kurallarla idare edilen bir ülke olmanın gereğini yaşamaktadır” dedi.
Tartışmalardan ve yazılıp çizilenlerden korkmamak gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Her kurum ve kuruluşta yanlış yapan insanlar olabilir, yanlış eylemi, söylemi olan insanlar olabilir. Ama mühim olan kurumsal olarak bunların sahiplenilmemesi ve özellikle hukuk açısından yani bunların yargının elini kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasıdır. Bu yönde herhangi bir tutuculuk içinde olmamak esastır. Bu çerçevede yaşananları Türkiye’nin normalleşme süreci olarak değerlendirmek gerekiyor. Diğer türlü yorumlar gerçeği yansıtmayan, yanlı yorumlar ve açıklamalar kategorisinde yer alır” dedi.
Erdoğan, “Her seferinde birileri felaket senaryoları çizdiler. Devletin tepesinde sanki bir anlaşmazlık, uyuşmazlık, çatışma varmış gibi veya kurumlar arasında bir çatışma varmış gibi bunu hep dillendirdiler. Neticede bir yasal prosedür işliyor, hukuki bir prosedür işliyor, yargıda burada üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Ve biz de vatandaş olarak doğruyu öğrenmiş olacağız. Bundan dolayı rahatsız olmanın veya Türkiye germenin, gergin bir üslup kullanmanın da anlamı yok” diye konuştu.