REKLAMI GEÇ

Uçar Adalet Bakan Yardımcılığına atandı

Uçar Adalet Bakan Yardımcılığına atandı

Denizli eski milletvekili Bilal Uçar, bu dönem parlamentoya gidemedi ama Adalet Bakanı Yardımcılığına atandı. Uçar, atama kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra görevine başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2015 Cuma, 17:02

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizli’yi 24 ve 25’inci dönem milletvekili olarak temsil eden, ancak 1 Kasım’da yapılan erken genel seçimde aday gösterilmeyen Bilal Uçar’ın yeni görevi Adalet Bakanı Yardımcılığı.

Kendisiyle görüştüğümüz Uçar, atamanın yapıldığını, ancak henüz Resmi Gazete’de yayımlanmadığını, görevine kararın yayınından sonra başlayacağını söyledi.

BİLAL UÇAR KİMDİR?
Acıpayam’a bağlı Kocapınar’da 1969 yılında doğan Bilal Uçar, ilkokulu köyünde tamamladı. 1989 yılında Denizli İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu ve aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’e girdi. 1994 yılında Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Avukatlık stajını İstanbul’da tamamladı. 1997 yılınd Denizli’ye dönerek serbest avukatlık yapmaya başlayan Uçar, daha sonra aktif siyasete atıldı ve AK Parti’nin kuruluşunda görev aldı. 2007 yılına kadar İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Uçar, bu tarihten sonra AK Parti Denizli İl Başkanı oldu.

2011’de AK Parti’den milletvekili seçildi. 7 Haziran’da ikinci kez milletvekili seçilen Uçar, 1 kasım’da aday gösterilmedi. Uçar, milletvekilliği döneminde Adalet Komisyonu Üyeliği ve Malta Dostluk Grubu Başkanlığı ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu

Evli ve üç çocuk babası olan Bilal Uçar, 17-25 Aralık operasyonun ardından mecliste kurulan Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’nda da üye olarak görev aldı.

 

 

Yorumlar

ahmet işbilir   -  Bağlantı 25 Aralık 2015, 17:45

bu vekilin mecliste ya da ankarada denizli için yaptıgı elle tutulur gözle görülür bir proje söylermisiniz? nihat zeybekçi normal vekilken bile neler yapmıştı böyle haberlere neden seviniyorsunuz ilimize ne faydası olucak? faydası kendine

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı