REKLAMI GEÇ

Vekil Ök Singapur heyetini ağırladı

Vekil Ök Singapur heyetini ağırladı

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Singapur Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow Shen Han’ı ağırladı. Ök, Türkiye ile Singapur arasındaki ilişkilerin 19. yüzyıla kadar uzanan tarihi bir derinliğe sahip olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2019 Salı, 14:33

Ankara Büyükelçiliğine yeni atanan Büyükelçi Tow ve beraberindeki heyet ile Singapur ve Türkiye ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulunan Nilgün Ök, iki ülke arasındaki ilişkilerin 19. Yüzyıla kadar uzanan tarihi bir derinliğe sahip olduğun vurguladı.

Ök, “Türkiye, 12 Şubat 1969 itibariyle diplomatik ilişki kurduğu Singapur’daki Büyükelçiliğini 1 Kasım 1985 tarihinde açtı. Küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerine rağmen iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde son yılarda yakalanan ivme memnuniyet vericidir. Bu noktaya gelmemizde; Türkiye tarihinin en geniş kapsamlı ve sektörler itibariyle en kapsayıcı anlaşması olan Singapur ile Türkiye arasında Kasım 2015’te imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın da önemli bir katkısı oldu” dedi

2018 yılında Türkiye ile Singapur arasında toplam ticaret hacmi 1 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirten Nilgün Ök, Serbest Ticaret Anlaşması’nın sağladığı kolaylıklarla ticaret hacminin 2019 yılında 2 milyar dolar olmasını hedeflediklerini söyledi.

İkili ilişkilerin dostluk grubu sayesinde daha da gelişeceğini ifade eden Ök, “Türkiye’nin başlattığı yatırım ve teşvik hamlesinden Türk ve Singapurlu iş dünyası temsilcilerini etkin şekilde yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Singapur Büyükelçisi Jonathan TOW ve beraberindeki heyete Buldan Dokuma Ürünleri ve Denizli’ ye özgü çeşitli hediyeler sunan Ö, Singapur vatandaşlarını Denizli sanayisi ve potansiyelini keşfedebilmeleri için kente davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı