REKLAMI GEÇ

Yumruğu sordu Zeybekci bu yanıtı verdi

Yumruğu sordu Zeybekci bu yanıtı verdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’da bir vatandaşa fiili saldırıda bulunduğu iddialarıyla ilgili bir soru yönelten CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan’a Türkiye dönüp politika yapmasını önerdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2014 Cuma, 12:56

Erdoğan’ın, maden faciasının meydana geldiği Soma’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında protesto edilmesi üzerine girdiği markette Taner Kuruca’ya fiili saldırıda bulunduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken, olay ABD ziyareti sırasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye de soruldu.

Oda TV’de yer alan habere göre, ABD’nin başkenti Washington’daki düşünce kuruluşlarından Brookings Ensitüsü’nde, bir panele katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Soma’daki maden kazası ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili soruları yanıtlarken, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO’nun rakamlarını reddetti.

Panelin soru-cevap kısmında CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan, Erdoğan’ın Soma’da gördüğü tepki üzerine girdiği markette bir vatandaşı yumrukladığına ilişkin medyada yer alan iddiaları ve görüntüleri gündeme getirdi. Ardından da vatandaşı yumruklayan bir Başbakan’ın olduğu bir ülkede hukunun üstünlüğünden bahsedilip bahsedilemeyeceğini ve böyle bir ülkeye yabancı yatırım çekilip çekilemeyeceğini sordu.

Amerika’nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre; Bakan Nihat Zeybekçi, Washington’a iç politika değil, ekonomik meseleleri konuşmak üzere geldiğini söyleyerek bu soruyu yanıtlamadı. Ancak CHP Washington Temsilcisi’ne, Türkiye’de eğitimli ve genç politikacılara ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “en kısa zamanda Türkiye’ye dönüp orada politika yapmasını” önerdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı