REKLAMI GEÇ

Zeybekci: CHP’ye oy veren hafız dostlarım var

Zeybekci: CHP’ye oy veren hafız dostlarım var

Siyasete girdiği günden bu yana konu CHP’yse en az Erdoğan kadar sert ve bazen de açıklamalarında kırmızı çizgiyi geçen ifadeler kullanmaktan kaçınmayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP’li Halaçoğlu’nun “dinsiz parti” yakıştırması için ezberleri bozan bir çıkış yaptı. Halaçoğlu’nu net bir dille eleştiren Bakan Zeybekci, “Benim CHP’ye oy veren 5 vakit namazında niyazında, hafız dostlarım var” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2015 Perşembe, 13:41

7 Haziran seçimleri kelimenin tam anlamıyla başkentin altını üstüne getirdi. Tüm kavramların neredeyse birbirine karıştığı, kağıtların yeniden karılıp dağıtıldığı Ankara’da kim kimle koalisyon yapacak sorusunun merak edildiği şu günlerde resmen ezber bozan olaylar yaşanıyor.

Devlet Bahçeli ve MHP’nin seçimlerden bu yana ortaya koyduğu ilginç siyasi çerçeve, CHP’nin izlediği Mevlana taktiği, HDP’nin ülke istikrarı için ortaya koyduğu sessiz ama ılımlı tavır henüz seçmen tarafından hazmedilemezken, MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu’nun TBMM Meclis Başkanılğı seçimleri için CHP’ye sarfettiği sözler resmen şok etkisi yarattı.

Muhalefet partisinin grup başkan vekili, ana muhalefet için dinsiz parti yakıştırması yapınca bu kez AK Parti’den ezber bozan bir çıkış geldi. Kurmaylar, Halaçoğlu’nun sözlerinin haddini aştığı yönünde birbiri ardına açıklama yaparken, bu açıklamalardan en dikkat çekeni ise Denizlili Ekonomi Bakanı Zeybekci’den geldi.

Keza kent ve ülke siyasetini yakından takip eden isimler çok iyi bilir ki Bakan Zeybekci, CHP’yi sözünü esirgemeyen ve hatta zaman zaman kırmızı çizgileri zorlayan bir üslupla en sert eleştiren isimlerden biridir. Konu CHP ise Erdoğan’a benzer bir tavırla eleştirilerde bulunan Zeybekci, bu kez CHP’yi Halaçoğlu’nun sözlerinden korumak adına konuştu.

Bakanlığın düzenlediği İzmir İş Alemi İftar Buluşması’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, “Bugün üzücü bir laf duyduk. Bir partinin bir yetkilisinin meclis başkanlığı seçimine, demokrasinin tecellisine yakışmayan bir yaklaşımı oldu” diye sözlerine başladı ve ‘Biz CHP’nin adayına oy verseydik, Müslüman olmayan dinsiz bir partiye oy verdiler derlerdi’ sözlerini hatırlatıp “Hakikaten bu millete, bu ülkeye yakışmayan, benim bütün partilerimi rahatsız eden bir yaklaşım oldu” dedi.

Zeybekci, “Ben Denizli’de CHP’ye oy veren nice hafızlar biliyorum. 5 vakit namazını geçirmeyen nice arkadaşlarım, dostum var , onları biliyorum. Ben onlar adına da çok üzüldüm. Böyle bir açıklamanın yapılmasını çok büyük talihsizlik olarak görüyorum” dedi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 9 Temmuz 2015, 17:31

Yıllardır; Kılıçdoroğlu Alevi olduğunu açıklasın, CHP camileri kapattı, İslamiyeti yasakladı, Kuranı yasaklattı propagandası yap. Şimdi bu karalamayı mhp yapınca sanki laikliği savunuyormuş gibi hikaye oku. Geçiniz Çok istiyorsanız külahıma anlatınız

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı