REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Hızlı tren ve otoyolu Çin ile yapacağız

Zeybekci: Hızlı tren ve otoyolu Çin ile yapacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimi öncesi açıkladığı “hızlı tren, otoyol ve toplu konut” projeleriyle ilgili gelişmeleri basın toplantısıyla açıkladı. Zeybekci, “İzmir- Antalya arasında hızlı tren hattı ve Aydın-Antalya Otoyolu’nu Çin ile birlikte yapacağız. Toplu konutlar da 10 ilçede yapılacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2015 Pazartesi, 17:06

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Denizli İl Başkanı Şahin Tin’in de katılımıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi. Suruç’ta patlayan bomba ve 32 canın kaybedilmesinin ardından olayın en çok PKK tarafından kullanıldığını söyleyen Zeybekci, “PKK ile 35 yıldır mücadele ediyoruz. PKK’yı ahtapotun kafası olarak görmemek lazım, sadece kollarından biri. Milletimiz çok ağır bedeller ödedi, kahroluyoruz. Türkiye terörden çok çekti. Cinayetlerden, patlayan bombalardan kim yarar sağlıyor oraya bakmak lazım. Birlik ve beraberliğe dikkat etmek lazım. 1980 öncesi devrimci, sağcı, solcu diye toplumu ayrıştıran ve Türkiye’yi yolundan alıkoyanlar kime hizmet etti iyi okumak lazım. Şimdi de Suruç’ta patlayan bombanın ardından harekete geçen ve canlarımızı alan ahtapotun kolu PKK, kime hizmet ediyor; oraya bakmak lazım. İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanı inşa edilirken bundan kim etkileniyor, kim rahatsız oluyor, buna bakmak lazım. Kanal İstanbul devreye girdiğinde, Mondros ne hale gelir onu düşünmek lazım. Suruç olayını PKK kullanmıştır. Asla ölmelerini istemeyiz ama o patlamada PKK ve HDP’liler neden yoktu? Suruç’u kullanıp terörü tırmandırdılar. Suruç’u iyi değerlendirmek, arka plana iyi bakmak lazım. Yapılan bu saldırıdan en çok kim yarar sağladı, oraya bakmak lazım. HDP, PKK’ya ‘Elinizi tetikten çekin diyor.’ Neden, silahlarınızı bırakın demiyor” diye konuştu.

“HDP’YLE KOLİSYON KAPALI”
AK Parti’nin 7 Haziran akşamı ne dediyse aynı duruşu sergilemeye devam ettiğini kaydeden Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“7 Haziran seçimlerini henüz sonuçlandıramadık. Milli iradeyi henüz yerine getiremedik. Seçimden sonra geniş katılımlı kamuoyu yoklamaları yaptık. Teşkilatlarımızın görüşlerini dinledik. Halkın verdiği talimatın yerine getirilmesi için çalışacağımızı açıkça beyan ettik. Millette zaten ülkenin büyümesi, gelişmesi, demokrasi için koalisyon kurulmasını istiyor. HDP, terör örgütüne arkasını dayadığı sürece koalisyon görüşmesi yapmayacağımızı baştan söyledik. Değişirler ve buna bizi inandırırlarsa o zaman görüşebiliriz. CHP ile koalisyon görüşmeleri daha kurumsal yürütülüyor. MHP ile diyaloglarla görüşmeler yapıldı. Temennim odur ki, koalisyon olsun. Bu ülke üzerinde kem gözlerin olması kaçınılmazdır. Keşke geniş katılımlı AK Parti, CHP ve MHP’nin içinde olduğu güçlü bir hükümet kurulsa. Ama bu mümkün görünmüyor. MHP, puan devşirme, oylarını arttırma niyeti içinde. CHP’nin kontrolsüz bir yapısı var. MHP de çarelerin tükendiği koalisyon görüşmelerinin başarısız olduğu bir ortamda kamuoyuna dönüp beceremediler diyecek.”

GÖNLÜ CHP’DEN YANA
Gönlünden geçen koalisyon partnerini açıklayan Zeybekci, “Bu benim kişisel görüşümdür; CHP ile koalisyon istiyorum. Ancak, CHP’nin samimiyetiyle ilgili şüphe içindeyim. CHP’den bazı isimler görüşmeler sürerken siyasi rant peşindeler. Gönlüm, CHP ile koalisyon kurulsun diyor ama CHP kendini kontrol edemiyor” dedi.

ÇİN’LE OTOYOL VE HIZLI TREN PROJESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Çin’e gittiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, “Çin ile serbest ticaret anlaşması yapılacak. İzmir- Antalya arasında hızlı tren ve Aydın-Antalya Otoyolu’nu Çin ile birlikte yapacağız. Farklı bir proje olacak. Finansman kaynak süreci bizim kontrolümüz dahilinde yapılacak. Projelerde belli noktalara geldik. Denizli’ye ucuz konut yapılacağının sözünü vermiştik. Bu konuda 126 bin başvuru aldık. 30 bini aranan kriterlere uygun. Konutlar 10 ilçede yapılacak. Arsaların TOKİ’ye devir işlemleri devam ediyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacağız” dedi.

Yorumlar

Ali Güven   -  Bağlantı 4 Ağustos 2015, 08:57

Allah rızası için şu otobanı Denizli’ye getirin.Aydın-Denizli arası kelle koltukta gidiyoruz.Karayolu değil resmen cadde oldu.

salih sarac   -  Bağlantı 4 Ağustos 2015, 02:06

bırde 5 yıldır yapılamayan cıvrıl yolunu yapsa yuzumuz gulecek. ılk bes yıl neydı oyle yollar sımdı tamamemn durdu. otoyol 2011 secımlerındede soz verılmıstı hep secım vaadı olarak kalır bu otoyollar. dubleyı yapın opup basımıza koycaz

AydıN KILINÇ   -  Bağlantı 3 Ağustos 2015, 21:30

Sen Önce Namusum Dediğin Çameli Yolunu Yapta Otoyol İle Hızlı Tren Dursun Orda 😀

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı