REKLAMI GEÇ

Zeybekci: İktidardan kaçan bir MHP var

Zeybekci: İktidardan kaçan bir MHP var

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti ve MHP tabanlarının iki partinin koalisyon yapmasını istediğini, ancak iktidardan kaçan, hükümet olmak istemeyen bir MHP yönetimi olduğunu söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2015 Perşembe, 16:25

Ramazan Bayramı dolayısıyla Denizli’ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bu arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, milletin hükümeti kurma görevini 7 Haziran yüzde 41 oyla AK Parti’ye verdiğini, ancak bunun koalisyonla olmasını istediğini ifade etti.

“MHP MİLLETİ DEĞİL KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR”
Kendisinin bir koalisyon hükümeti kurulmasından yana olduğunu belirten Zeybekci, MHP ile ilgili bir soruya “AK Parti’nin tabanı da MHP’nin tabanı da AK Parti-MHP koalisyonunu istiyor. Ancak, iktidardan kaçan, hükümetle olmak isteyen bir MHP var. Bunu eleştirmek için söylemiyorum, tespitler böyle olduğu için söylüyorum. Parti yönetimleri sorumluk makamıdır. Sorumluluklarımızın önceliğini iyi belirlememiz gerekir. Parti sorumluluğu, ülke sorumluluğunun önüne geçmemeli. Şu anda siyasi partiler, özellikle MHP ‘ben koalisyona girersem ne kaybederim’ diye düşünüyor. ‘Ben koalisyonda olmazsam ülkem ne kaybeder’ diye düşünmüyor. Biz AK Parti olarak hep bunu dedik: Ülkemiz ve milletimiz kaybedecekse biz kaybetmeye” yanıtını verdi.

İŞ DÜNYASINA SESLENDİ: SEÇİMDEN KORKMAYIN
İş dünyasının hükümet kurulmasıyla ilgili baskılarına da yanıt veren Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Evet ekonomi seçimi sevmez. Ekonomi, piyasalar, üretim, sanayi bir an önce ülkede hükümet kurulmasını istiyor. Yani sivil toplum kuruluşlarının ben siyasi partilerimize koalisyon kurmada teşvik etmelerine anlayışla karşılıyorum, destekliyorum. Ama şu olmamalı. Türkiye’de yaklaşan olumsuz bir şey varmış gibi biran önce hangi parti olursa olsun gibi yaklaşım içinde olunmamalı” dedi.

Yeni bir seçime gidilip gidilmemesinin ekonomiye bağlanmaması gerektiğini kaydeden Zeybekci, “Bir seçim daha kaldırmaz demek Türkiye’ye haksızlık olur, hakaret olur. Seçim yapılmamalı… Benim fikrim de bu. Hükümet kurulmalı ve koalisyon olmalı. Ama seçime gidilmemeliyi ekonomiye bağlamak yanlış olur. Türkiye bir seçimi daha çok başarılı bir şekilde yapar. Ekonomisine de hiçbir şey olmaz. Türkiye şunu da iyi düşünmeli. Bir seçim daha olursa 2015’i kaybederiz, bu doğru. Ama 2016 kurtulacaksa 2017 kurutulacaksa Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir dönemeçten geçilecekse , bir engelden geçilecekse bir daha seçim sağlık getirir diye düşünüyorum” ifalerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı