REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Milletin verdiği krediyi Kandil’e ciro ettiler

Zeybekci: Milletin verdiği krediyi Kandil’e ciro ettiler

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, HDP milletvekillerinin tutuklanması ve TBMM’de Genel Kurul çalışmalarından çekilmesini değerlendirdi, “Milletin verdiği o görevlerden imtina etmek, kaçınmak da çok büyük bir ihtimalle bugüne kadar emir aldıkları yerlerden gelmiştir. ‘Böyle yapın’ diye talimat gelmiştir onlara. O yönde hareket ediyorlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti, artık bu yoldan geri dönmeyecektir. Bu süreç tamamlanacaktır. Bedeli ne olursa olsun tamamlanacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2016 Pazartesi, 09:48

Ramazan ÇETİN/ (DHA)
Denizli’ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçtiğimiz 17 Eylül’de vefat eden Hacı Ahmet Pakel için düzenlenen hayır yemeğine katıldı. Daha sonra da geçen hafta hayatını kaybeden işadamı Abdullah Akça’nın Zeytinköy Mahallesi’ndeki evine giden Bakan Zeybekci, Akça ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

denizli-bakan-zeybekci-milletin-verdigi-krediyi-kandile-ciro-ettiler-2

Burada gazetecilerin sorusu üzerine HDP Milletvekillerin tutuklanması ve HDP’nin TBMM’den Genel Kurul çalışmalarından çekilmesini değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “7 Haziran öncesi milletin huzuruna çıkıp da Türkiye partisi olduğunu iddia edenlerin, siyasetle parlamentoda hukukun üstünlüğü, milli iradeye saygı ve parlamentoda tek çatı altında ülkeye hizmet etmek, halkına hizmet etmek üzere milletten oy isteyenlerin, 7 Haziran’dan hemen sonra Temmuz’da almış oldukları o milletin güveni, milletin onlara vermiş olduğu krediyi, terör örgütünün itirazıyla tekrar hendek siyasetine, çukur siyasetine dönmeleri, insanları ayaklanmaya davet etmeleri, insanları öz yönetim gibi saçma sapan bazı uygulamalara davet etmeleri ile milletin kendilerine vermiş oldukları o iradeye ihanet ettiler” dedi.

“MİLLETİN KREDİSİNİ KANDİL’E CİRO ETTİLER”
Bakan Zeybekci, milletin onlara tanımış olduğu krediyi Kandil’e ciro ettiğini belirterek, “Milletten aldıkları krediyi maalesef Kandil’e ciro ettiler, terör örgütüne ciro ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütüne yaslanan, sırtını oraya buraya dağlara, terör örgütlerine yasladığını söyleyen, ‘PKK’yı terör örgütü dedirtemezsiniz bize’ diyen ve bir süre sonra bu konularla ilgili genel itibarıyla parlamentonun büyük bir çoğunlukla dokunulmazlıkları kaldırmasından sonra ‘Bizi T.C.’nin mahkemelerine götüremezsiniz, bizi ifadeye çağıramazsınız, gitmeyeceğiz, o kadar ucuz değil, yağma yok’ gibi sözlerle bunu bir yere tırmandırdığınız zaman devlet eğer devletse, Türkiye Cumhuriyeti devletse ki 5 bin yıllık bir devlettir, bunun gereğini yapar. İfadeye gitmediğiniz zaman devlet, sizi tutar ifadeye götürür, ifadenizi de alır. Bunu yapmanın yöntemleri vardır. Önce çağırır, davet eder, yargı sizi davet etti, savcılar sizi, mahkemeler sizi davet etti. Bunu davet ederken de siz orada o sözü söylerken otomatik olarak arkasından gelecek karar bellidir, zorunlu olarak getirmektir. Gönüllü olarak gelmeyene gönülsüz de olsa mevcutlu olarak güvenlik güçleri marifetiyle getirmektir. Bunlar yapıldı. Her şey hukuk içindedir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kimliğine ve devlet olma vasfına uygundur. Ya devlet bunu yapacaktı ya da birilerinin ‘seni tanımıyorum’ dediği yok olan devlet statüsüne geçecekti. Burada gereği yapılmıştır” dedi.

Bakan Zeybekci, milletvekillerinin tutuklu yargılanıp yargılanmaması ile ilgili olarak, tutuklanmalarla ilgili herkesin görüşlerine saygı gösterdiğini, yargılamayı etkilememek kaydıyla bunu hukuk anlamında bilenler tarafından yorumlanmanın da gayet normal olduğunu dile getirerek, “Mahkeme tarafından ifadeye çağrılanların, gözaltı kararı alınanların birkaçının yurt dışında oldukları, ifadeye gelmemekte ısrar ettikleri yönünde bir durum da var” dedi.

denizli-bakan-zeybekci-milletin-verdigi-krediyi-kandile-ciro-ettiler-1

“GENEL KURULDAN ÇEKİLMEKLE EMREDİLEN ŞEKİLDE DAVRANIYORLAR”
Bakan Zeybekci, HDP’nin TBMM’de Genel Kurul faaliyetlerinden ve komisyon faaliyetlerinden çekilme kararı almasıyla ilgili olarak, “Zaten millet size yetkiyi verirken, millet size bu konuda vekaletini verirken sizi görevlendirdiği görevleri yapmadınız. Gittiniz terör örgütünün her türlü faaliyetine destek vermek için size emredilen şekilde davrandınız. Muhtemelen de şu anda onlara emredilen şekilde davranıyorlar, milletin iradesiyle davranmıyorlar. Çünkü millet onlara seçimlerde, 1 Kasım seçimlerinde iradesini teslim ederken ‘benim adıma Meclis’e git, Meclis Genel Kurulu’nda beni temsil et, senin görevlendiğin komisyonlarda da benim irademi temsil et, benim görüş ve dileklerimi, ihtiyaçlarımı da orada dile getir ve bunun gereğini yap’ diye bunlara bu vekaleti verdi. Milletin verdiği o görevlerden imtina etmek, kaçınmak da çok büyük bir ihtimalle bugüne kadar emir aldıkları yerlerden gelmiştir. Böyle yapın diye talimat gelmiştir onlara. O yönde hareket ediyorlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti, artık bu yoldan geri dönmeyecektir. Bu süreç tamamlanacaktır. Bedeli ne olursa olsun tamamlanacaktır. Hukuk çerçevesinde kalmak kayıt ve şartıyla, devletin milletiyle, ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü korumak kayıt ve şartıyla, hassasiyetiyle, tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatan şemsiyesi altında bu ülkeyi, bu milleti birleştirmek amaç ve gayesiyle gereği soruna kadar yapılacaktır. Sonuçta bu aldıkları karar, Meclis faaliyetlerine katılmama kararı, milletin onları görevlendirdikleri vekalet, yani notere gittiğiniz zaman vekaletin altında yazıyor, ‘şunları, şunları yapmakla ilgili vekalet verdim’ diye bir vekalet, milletin bunlara verdikleri vekaleti bunlar reddettiler şimdi. ‘Milletin bize verdiği vekaleti biz yapmayacağız. Dağın, terör örgütünün bize verdiği talimatı yerine getireceğiz’ diye bir karar aldılar. Hiçbir şekilde bunlar bu ülkenin inşallah bundan sonraki sürecinde dönmek yok, bu sonuna kadar gidilecek” diye konuştu.

Bakan Zeybekci daha sonra iki gün önce hayatını kaybeden Saadet Erikoğlu’nun ailesini de ziyaret edip, başsağlığı diledikten sonra Ankara’ya döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı