REKLAMI GEÇ

Zeybekci, Şehit Halisdemir’in kardeşiyle buluştu

Zeybekci, Şehit Halisdemir’in kardeşiyle buluştu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir ve Niğde’nin Kiledere Belediye Başkanı Selami Yılmaz ile bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2017 Cuma, 09:42

Konuklarıyla sohbet eden Bakan Zeybekci, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminde gösterdiği vatanperverliğiyle Türk halkının gönlünde taht kuran şehit Halisdemir’e ilişkin “Muhteşem bir asker… Aldığı emri hiç ikiletmeden, düşünmeden yerine getiriyor. Bu milletin gerçek askerinin özelliğini ortaya koyuyor” dedi.

15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğuna işaret eden Bakan Zeybekci, “Irak ve Suriye’nin içinde bulunduğu duruma bakarsanız 15 Temmuz’un ne demek istediğini çok daha iyi anlarsınız. Bu bir süreçti. Bu Irak, Suriye ve Türkiye operasyonuydu. Türkiye’de bunu çukurla, PKK ile yapamadılar, böyle denediler. Allah’a şükür bu ülkenin kahraman evlatları sayesinde başarılı olamadılar. Ama hala bunu her türlü ikiyüzlülükleriyle devam ettiriyorlar” diye konuştu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece TBMM’ye gelişi sırasında karşıdaki askeri binalardan yaylım ateşine tutulduğunu aktaran Bakan Zeybekci, “Yüce Meclis’te kurşun yağmuruna tutuldum ama bize bir şey olmadı. Demek ki Ömer Halisdemir’e nasip olan mertebe bize nasip değilmiş” dedi.

Soner Halisdemir ise darbe girişimi öncesi İstanbul’da yaşarken, daha sonraki süreçte ailesine destek olabilmek adına memleketine döndüğünü anlattı.

Ağabeyi Ömer Halisdemir’in kabrini ziyarete gelenlere, davet edildiği etkinliklerde de vatandaşlara ve çocuklara anlattığını belirten Soner Halisdemir, özellikle ilkokul öğrencilerinin “Ömer ağabey yaşasa bize ne tavsiye ederdi? Vatan için neler yapabileceğimizi söylerdi?” şeklindeki sorularından çok etkilendiğini söyledi.

Kiledere Belediye Başkanı Yılmaz da Bakan Zeybekci’ye, kurumu ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı