REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Suriyeliler Türkiye’ye dinamizm katacak

Zeybekci: Suriyeliler Türkiye’ye dinamizm katacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Suriyeliler’e Türk vatandaşlığı hakkı verilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Dünyada terörle herhangi bir şekilde bulaşıklığı olmayan, ahlaki anlamda Türk vatandaşlığı kıstaslarını taşıyabilme özellikleri olan kim varsa böyle bir adım atmaya hazırız. Bu Türkiye’ye dinamizm kazandıracak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2016 Çarşamba, 11:22

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ramazan Bayramı’nı Tavas İlçesi’nin Pınarlar Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kutladı. Tavas Belediyesi önünde bulunanlarla bayramlaşan Zeybekci, çocuklara da bayram harçlığı verdi. Yaptığı konuşmada Türkiye’nin yatırım teşviklerinde tarihi bir dönüm noktası yaşayacağını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Stratejik bölgelerde gereği kadar, sınırı olmaksızın teşvikler yapılacak. Gerek sektörel ürün bazında, gerekse bölgesel rekabet etmek istediğiniz bölgelerde bu anlamda çok önemli teşvikler gelecek. Önümüzde hafta Salı geniş kapsamlı açıklamayı paylaşacağız” diye konuştu.

zeybekci-suriyeliler-1

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇMENİN KISTASLARI
Bakan Zeybekci, Suriyeliler’e Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili olarak ise, şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı; Suriyeli kardeşlerimizin, Türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili talepleri olması halinde kolaylık getirilecek. Aslında Türkiye’ye yatırım yapan Türkiye’ye gelip de geleceğini burada arayan, Türkiye’nin geleceğine ortak olmak isteyen herkes ya Turkuaz kart ya süresiz oturma ya da talep ederlerse Türk vatandaşlığına geçme hakkını elde edecek. Binlerce, onbinlerce insanı vatandaşlığa geçirebilmek gibi hamlelerin yanında, beyin göçünü Türkiye’ye sağlamak için Bakanlar Kurulu kararıyla önemli adımlar atılacak. Cumhurbaşkanımızın söylediği her kim ki Türk vatandaşlığına geçmek istiyorsa başımızın üzerinde yeri var tabii ki ama kıstasları var. Dünyada terörle herhangi bir şekilde bulaşıklığı olmayan, ahlaki anlamda Türk vatandaşlığı kıstaslarını taşıyabilme özellikleri olan kim varsa böyle bir adım atmaya hazırız. Bu Türkiye’ye dinamizm kazandıracak. Bize katılmak isteyen kardeşlerimize kapımız açık.”

Yorumlar

oral   -  Bağlantı 7 Temmuz 2016, 08:05

gercekten de oyle….sokaklarımzda dılenerek, kendi mafyalarını olusturarak acayip bir dınamızım getırecekler.

basicman   -  Bağlantı 6 Temmuz 2016, 11:50

ancak,ülkenin genleriyle oynadıklarının,toplum yapısının dengesinin değişeceğini farkında değiller…

basicman   -  Bağlantı 6 Temmuz 2016, 11:46

dünya kapitalizmi yeni sömürecek ucuz işgücü arıyor.hem avrupa hemde türkiye kapitalistleri çalışacak insan bulamaz oldular.çünkü kar marjından taviz vermek istemiyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı