REKLAMI GEÇ

Zeybekci’nin açıklamaları sosyal medyayı salladı

Zeybekci’nin açıklamaları sosyal medyayı salladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesi talepleriyle ilgili yaptığı, “En yüksek asgari ücret Türkiye’de” açıklaması sosyal medyayı salladı. Açıklamanın ardından sosyal medyada öne çıkan Zeybekci’yi sert ifadelerle eleştirenler de oldu, açıklamayı “Ti”ye alanlar da.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2016 Çarşamba, 10:03

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) önümüzdeki yıl asgari ücretin 1600 liraya yükseltilmesi talebiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada milli gelire oranla, dünyada en yüksek asgari ücret uygulanan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi, “İstemenin sonu yok. Ekonominin realitelerini unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin” dedi.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada tepki seli oluştu. Vatandaş isyanını zaman zaman sert eleştiriler, zaman zaman da ince mizahın yer aldığı sosyal medya paylaşımları ile ortaya koydu. Bazıları “1 Nisan şakası” diyerek açıklamayı ti’ye aldı, çoğunluk ise asgari ücret ile yaşamanın zorluklarına dikkat çekti.

İşte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklamalarının ardından yapılan paylaşımlar ve yorumlardan bazıları:

denizli-bakan-nihat-zeybekci-asgari-ucret-aciklamasi-ic-1



Yorumlar

deniztezcan   -  Bağlantı 16 Kasım 2016, 15:09

işçiyi işçi :patronlarıda PATRON temsil eder.

denizli   -  Bağlantı 16 Kasım 2016, 12:17

garibanın yüzü gülermiki bundada gülsün ……

hgzy   -  Bağlantı 16 Kasım 2016, 10:57

Sayın pek kıymetli Vekillere maaş olarak asgari ücret veya memur maaşı verilse vekillik yaparlar mı? Bu arada denetim sıkı olmalı ki yolsuzluk yapılmasın…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı