REKLAMI GEÇ

400 BİN ÖĞRETMEN İŞSİZ, 160 BİN OKUL ÖĞRETMENSİZ

400 BİN ÖĞRETMEN İŞSİZ, 160 BİN OKUL ÖĞRETMENSİZ

CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, “Ülkemizde öğretmenin yıllık çalışma süresi 1832 saat iken, Milli Eğitim Bakanı’nın örnek aldığı OECD ülkelerinde, bu süre 1652 saattir” dedi. 400 bin atanamayan öğretmenin olduğuna dikkat çeken Yavaş, devlet okullarında ise 160 bin öğretmen açığının bulunduğunu

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2011 Çarşamba, 16:20

Yavaş, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1993’ten bu yana tüm dünyada ve Türkiye’de 5 Ekim’i “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını belirtti.

700 bine yakın öğretmenin umutsuz olduğu bir ortamda 5 Ekim Dünya Öğretmenler gününün buruk kutlanacağını iddia eden Yavaş, şunları kaydetti: “Ülkemizde öğretmenin yıllık çalışma süresi 1832 saat iken, Milli Eğitim Bakanı’nın örnek aldığı OECD ülkelerinde, bu süre 1652 saattir. Bu durum eğitimdeki çarpıklığın bir boyutudur. Sokakta 400 bin civarında atanamayan öğretmen iş ararken, 160 bin öğretmen açığının olması AKP iktidarının bir başka ayıbıdır. Öğretmen açığının ücretli öğretmen uygulamasıyla kapatılmaya çalışılması, eğitimin niteliğini olumsuz yönde etkilemektedir. Öğretmenlerin çalışma koşullarının düzeltilmesi, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal statülerinin yükseltilmesi ve eğitimdeki çarpıklıkların giderilmesi dileğiyle, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutluyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı