REKLAMI GEÇ

Adaletsizliğe saraylar bile dayanamaz

Adaletsizliğe saraylar bile dayanamaz

CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Adnan Keskin, gün geldiğinde adaletsizliğe sarayların bile dayanamayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2014 Cuma, 12:50

Adalet Bakanlığı bütçesinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesinin ardından açıklamada bulunan Keskin, Avrupa’da yargıya güven duygusunun en düşük çıktığı ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Hukukun haksızlık, yolsuzluk ve adaletsizliği koruyan bir yapıya dönüştürüldüğünü iddia eden Keskin, “Bir gün gelir kaçak saraylar bile bu adaletsizliğe dayanamaz. Tıpkı çölde kum yığınları üzerine yapılan binaların kuvvetli bir fırtınada yıkıldığı gib,i bu muhteşem sarayların içindeki insanlarla birlikte çöktüğünü görürüz’’ dedi.

Adalet Bakanı’nın bile komisyonda , “Yargıya güven emniyetten daha derinde ve aşağıdadır.Bakan olarak ben bu fotoğraftan fevkalede rahatsızım, bunu değiştirmek gerekiyor” itirafında bulunduğunu kaydeden Keskin, sözlerine şunları ilave etti:
“Adalet Bakanı’nın rahatsızlık duyduğu yargıdan vatandaş çok mu memnun? Bu kadar yolsuzluk ve hırsızlıkların kapatılması karşısında davul çalıp oynuyor mu vatandaş? Bilinmelidir ki, Adalet Bakanlığı yolsuzlukların,hukuksuzlukların kapatıldığı,yaz-boz tahtasına çevirenlerin yakasında hukuk fakültesi rozeti de olsa yaz-boz tahtasının müdürü konumundan kendilerini kurtaramaz.Hukukun evrensel ilkeleri dikkate alınmadan yapılan her düzenleme,söylenen her söz laf salatasından öteye geçemez,kabak tadından öte bir anlam taşımaz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı