REKLAMI GEÇ

Adnan Keskin PM listesinin zirvesinde

Adnan Keskin PM listesinin zirvesinde

Yakın siyasi tarihin en önemli aktörlerinden biri olan Adnan Keskin, yapılan itiraz sonucu oyların yeniden sayılmasının ardından en yüksek oyu alan isim oldu. Keskin, HaberTürk’ün canlı yayınında Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun hatası yüzünden sıralamanın yanlış aktarıldığı, yapılan itirazla bunun ortaya çıktığını söyledi. Yeni sonuçlara göre 826 oyla Adnan Keskin birinci, Haluk Koç ikinci ve Şafak Pavey 3. Sırada yer aldı.

/ DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2012 Perşembe, 15:30

CHP’nin parti meclisine yönelik yapılan seçimlerin oy sonuçlarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in itirazı üzerine Çankaya İlçe Seçim Kurulu oyları yeniden saydı. Keskin, itirazında sandık sonuçları ile birleştirme tutanaklarındaki rakamların tutarsızlık sergilediğine dikkat çekti.

Seçim Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonrası Keskin’in haklılığı ortaya çıktı. En yüksek oylar 900’lerden 800’lere düştü. Parti Meclisi üyelerinde herhangi bir değişiklik olmazken, Adnan Keskin 826 oyla delegeden en büyük desteği alan Parti Meclisi üyesi oldu. Haluk Koç ve Şafak Pavey, Keskin’i takip eden isimler.

Saat 15.10’da HaberTürk’ün programına canlı yayın konuğu olarak katılan Adnan Keskin, “Çok güzel bir kurultay yaptık. Beklentilerin aksine kavgaların değil sevginin ve barışın hakim olduğu bir kurultay gerçekleştirdik” diye konuştu.

Keskin, buna rağmen Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun aceleci oy sayımının CHP’nin toplum nazarındaki algısını farklı bir boyuta taşıdığına dikkat çekti. “Çankaya İlçe Seçim Kurulu görevini hakkıyla yerine getiremedi. Kurultaya gölge düşürdü. Seçim akşamı rakamları açıkladıktan sonra salonu hızla terk ettiler” diyen Keskin, “98 numaralı sandıktan yapılan tasnif sonucu 41 oy aldığım kayıtlı ama birleştirme tutanağında 4 olarak geçiriliyor” dedi. Keskin son yapılan değerlendirmenin ardından 9000’lü oyların 800’lere gerilediğine de dikkat çekerken, ülke ve partisiyle ilgilgi genel değerlendirmelerde de bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı