REKLAMI GEÇ

Akbaba’dan Mehmet Akif Ersoy mesajı

Akbaba’dan Mehmet Akif Ersoy mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü sebebiyle bir anma mesajı yayınladı. Akbaba, “Sindirilmeye, manda ve himaye altına alınmaya çalışılan topraklarımızda süren zulme karşı milletimizin baş kaldırışının destanıdır İstiklal Marşı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2019 Perşembe, 15:18

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akbaba mesajında “İstiklal Marşı’nın her dizesinde koca bir milletin küllerinden nasıl doğduğunun izleri var” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı büyük zorluklarla yazdığının da altını çizen Akbaba mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Her bir dizesi Kurtuluş mücadelesinde koca bir milletin küllerinden nasıl doğduğunu, dünyayı dize getiren bir cesaretle bağımsızlığı uğruna canını ortaya koyarak verdiği savaşı anlatan İstiklal Marşımız, dönemin en zorlu şartlarında ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kelimeleriyle hayat bulmuştur. Anayasamızın 3. Maddesinde yer alan ‘Milli Marşı İstiklal Marşı’dır’ ibaresi ve 4. maddesinde yer alan değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükmü Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Bu millet kendi kendini yönetme şekli olan Cumhuriyeti, kanıyla, canıyla cephede savaşarak kazanmıştır. Sindirilmeye, manda ve himaye altına alınmaya çalışılan topraklarımızda süren zulme karşı milletimizin baş kaldırışının destanıdır İstiklal Marşı… Bir milletin bağımsızlık mücadelesi sırasında kalplere en derin duygularla nakşeden dizeleri bir araya getiren ve ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözleriyle tüm yaşananları özetleyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 83. yılında rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı