REKLAMI GEÇ

“Al sana açılım, 11 şehit daha”

“Al sana açılım, 11 şehit daha”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, hükümetin ‘Kürt açılımı’na tepki gösterdi. Gönenç, hükümetin son alarak, ‘milli birlik açılımı’ adıyla yürüttüğü açılım uygulamalarının karşılığında, üç günde 11 şehit verdiğimizi söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2009 Cuma, 17:11

AKP hükümetinin ‘Kürt açılımı’na tepki gösteren CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “AKP hükümetinin, ‘Kürt açılımı’, ‘demokratik açılım’ ve son olarak ‘milli birlik açılımı’ adıyla yürüttüğü açılım uygulamalarının karşılığı suratımıza bir tokat gibi çarptı. Üç günde bölücü teröre 11 evladımızı daha şehit verdik. Hükümet buna tepki verecek yerde, hala gizli oturumlarla Apo’nun gönderdiği açılım planlarını tartışmanın peşindedir. Türkiye’nin sorunlarının çözümünü Apo’dan beklemeyin, çözümü TBMM’de ve Türk Milletinde arayın. CHP bölücü hainlerin planlarının çözüm olarak sunulmasına ve tartışılmasına katılmayacaktır. Şehitlerimizin ailelerine ve Türk Ulusuna başsağlığı diliyoruz” dedi.

‘Topbaş, abuk subuk açıklamalar yapıyor’
Açıklamasında, İstanbul’da yaşanan sel felaketine ilişkin de yorum yapan Gönenç, “İstanbul’da yaşanan sel felaketlerinin tek sorumlusu hükümet ve 16 yıldır İstanbul’u yöneten belediye başkanlarıdır. AKP’li başkan Topbaş, utanmadan ‘Selin sorumlusu vatandaşlar ve CHP’dir’ diyor. Arkasından ‘spreyler ozon tabakasını deldi’ diye abuk subuk açıklamalar yapıyor. Başbakan da lüks helikopteriyle İstanbul üzerinde uçarken ‘Bunu siyasi malzeme yapmayın’ diyor. Sorumluluğu CHP’ye ve halka yükleyerek siyasi malzeme yapan Kadir Topbaş CHP’li mi Sayın Başbakan?” diye konuştu.

‘Soruşturma açılsın’
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, yanında koruma ordusu olmadan, ayağında çizmesiyle felaket bölgesinde halkın arasında olduğunu belirten Gönenç, “Eski İSKİ müdürünüz ve Çevre Bakanınıza felaketzedelerin ne dediğini duydunuz mu? Yoksa tepkilerden çekindiğiniz için mi yıllardır yönettiğiniz İstanbul’da felaket bölgesine gidip halkla konuşmak yerine helikopter turu atıyorsunuz? Hükümeti, başta İstanbul Belediyesi’nin eski ve yeni başkanları olmak üzere tüm sorumlular hakkında soruşturma açmaya ve yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı