REKLAMI GEÇ

Ankara Katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Ankara Katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Ankara Katliamında hayatını kaybeden 103 kişi yıl dönümlerinde anıldı. Konu ile ilgili Candoğan Parkı’nın önünde bir açıklama yapıldı. Açıklamaya Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sendikaları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2019 Perşembe, 19:33

4 yıl önce Ankara’da tren garında yaşanan ve 103 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliam için Candoğan Parkı’nın önünde basın açıklaması yapıldı. TMMOB temsilcisi Mehmet Sarıca ve CHP Merkezefendi Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özdarak’ın yaptığı açıklamada, katliamın unutulmadığını ve lanetle hatırlandığı dile getirildi.

“10 Ekim’i unutma unutturma”  “Katil devlet hesap verecek” “Yaşasın Halkların Kardeşliği” şekindeki sloganların atıldığı açıklamada TMMOB temsilcisi Mehmet Sarıca, “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 10 Ekim davası karara bağlandı ve 9 kişi hakkında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Dosyaları ayrılan 16 firari sanık hakkındaki davanın üçüncü duruşması 21 Kasım’da görülecek. Katliama ilişkin dava iddianamesi mahkemeye sunulduğu günden itibaren yürütülen soruşturmanın olayı tüm boyutlarıyla açıklığa kavuşturmaktan uzak olduğunu ifade ettik. Üç yıldır katıldığımız her duruşmada, katliamda ihmali olan kamu görevlilerinin ve sorumlulukları bulunan siyasetçilerin de yargılanması gerektiğini dile getirdik. Ne yazık ki mahkeme bu doğrultuda cesur bir adım atmadı ve bu eksik karar sonucunda kamuoyu vicdanında adalet tecelli etmedi” ifadelerine yer verdi.

SORUMLULARI HALA ORTAYA ÇIKMADI
Sarıca “Yakın tarihimizin en karanlık döneminin aydınla konuşması için siyasetçileri de ellerini vicdanlarına koymaya, gerçekleri açıkla konuşturmaya çağırıyoruz. Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların arkasında hangi siyasetçiler var? Suruç ve Ankara garında yaşından katliamların Siyasal sorumluları kim?” diyerek sorduğu soruların cevaplandırılmasını ve açığa kavuşturulmasını istedi.

“Bilinmelidir ki, insanlar karşı işlenen bu suçların faillerinin gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalından sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin açılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz” diyerek açıklamayı sürdüren Sarıca “Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi getirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

ÖFKEMİZ DİNMEYECEK
Sarıca’nın konuşamasının ardından CHP Merkezefendi Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özdarak ise yaptığı açıklamasında “Ya başkanlık ya kaos diyenlere , “Saldırı sonrasında oylarımız yükseliyor” diyen Başbakana, o dönem zafiyetleriyle ön plana çıkan Milli İstihbarat Teşkilatı’na öfkemiz hala sürmektedir. Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemiz dinmeyecektir. Katliamın unutturmak istenmesine izin vermeyeceğiz, yoldaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM
Ayrıca Özdarak “Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütü 10 Ekim’de bedel ödemiş bir gençlik örgütüdür. CHP Malatya Gençlik Örgütü üyesi 11 yoldaşımız hayatını kaybetmiştir. Bizler bugün burada yalnızca yoldaşlarımızın yasını tutmak için değil aynı zamanda onlardan kalan mücadeleye devam etmek için toplandık. CHP Malatya Gençlik Kolları üyelerimizden Gözde Aslan, Eren Akın, Canberk Bakış, Mehmet Ali Kılıç, Mehmet Aytaç, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan, Umut Tan,  Sezer Durmaz, Kasım Otur, Ata Önder Atabay’ı tekrardan saygı ve özlemle anıyoruz ve söz veriyoruz; katillerinizi tanıyoruz ve hesabı soracağız” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı