REKLAMI GEÇ

Apa: 2009’da haberler kötü

Apa: 2009’da haberler kötü

CHP Denizli Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Apa, Denizli’nin temel önceliğinin aş ve iş olduğunu belirterek, “Denizli, ihracatını fasona dayalı olarak yapan bir il. 2009’un siparişlerinde yüzde 70 azalma var. Bu da 2009’da, 2008’e göre ticaretin ve işçi sayısının yüzde 70 azalacağını gösterir. Bu durumu iyi okumak lazım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

CHP Denizli Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Apa, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde, Eşi Günnur Apa ile birlikte yaptığı basın toplantısında, aday adaylığını ve Denizli’nin ekonomik, sosyal durumunu değerlendirdi. Apa, Denizli’nin önceliğinin iş ve aş olduğuna dikkat çekti.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

‘2009’da ticaret yüzde 70 azalacak’

Aday adaylığına karar verdikten sonraki süreç içerisinde, Denizli’nin sorunlarını yerinde görmeye çalıştıklarını belirten Apa, Denizli’nin 3-4 aydan beri tek temel önceliğinin aş ve iş olduğunu söyledi. Denizli’nin bu sene içerisindeki ekonomik yapısına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Apa, “Denizli’de fiilen 150-200 bin işçi var ancak bu kayıtlarda daha düşük görünüyor. İşçilerin yüzde 99’u 520 YTl ile geçiniyor. İşçilere krizin kendilerini nasıl etkilediğini sorduğumuzda, “Biz zaten 20 yıldır krizdeyiz. Krizden etkilenmedik” diyorlar. Sanayide 19 yıldır, mühendislikten en tepedeki noktaya kadar her kademede çalıştım.Denizli, Ocak başı itibariyle 2008’in siparişini tamamladı. Bu kent fasoncu. Bizim kendi ürünümüz yok. İhracatın büyük bölümü, dışarıdan gelen siparişler üzerine yapılıyor. Birkaç firma dışında, firmaların büyük bölümü dışarıdan gelen siparişe göre çalışıyor. 2009 siparişleri ise yüzde 70 oranında azaldı. Bu, 2008’dekine göre 2009’da ticaretin, işçi sayısının yüzde 70 azalacağını gösterir” dedi.

‘Denizli’yi daha büyük sıkıntılar bekliyor’

Denizli’yi Şubat ve Mart’ta çok büyük sıkıntıların beklediğini dile getiren Apa, “Denizli, memuru az, yerel ekonomiye katkısı olan bir kent. CHP’nin ve belediye başkanı olmam halinde benim, bu filmi iyi görmemiz gerekiyor. Denizli’nin en önemli ihtiyacı aş ve iş. Tabi bu bir anda çözülmesi mümkün olan bir sorun değil” dedi.

‘Otobüs zammını

anlamak mümkün değil’

Otobüs biniş ücretlerine yapılan zammı da eleştiren Apa, “Bunu anlamak mümkün değil. Akaryakıt, işçilik, işletme giderleri yüzde 20 azalmışken, siz buna kalkıp yüzde 20 zam yapıyorsunuz. Bunu, ekonomi, dürüstlük ve yönetmekle bağdaştıramazsınız” dedi.

‘Şehrin emanetçisi olmak kolay değil’

Belediye başkanlığının kolay bir iş olmadığını ifade eden Apa, “Bir yere liderlik yapmak, şehrin emanetçisi olmak çok kolay değil. Çünkü insanlar, bu kenti size emanet ediyorlar. Belediye başkanlığı, tek başına yapılacak bir iş değil. Ciddi bir ekip, konsantrasyon, uyum ve doğru insanlar gerekiyor” dedi.

‘İyi bir ekip kurduk’

Adaylık sonrası için dersine iyi çalıştığını söyleyen Apa, “İyi bir ekip kurduk. Hepsi de genç, dinamik, pırıl pırıl insanlar. Adayın belirlenmesi sonrasında 60-70 günlük bir süre kalıyor. Onun için seçim çalışmasında, basın çok önemli olacak” dedi.  

‘2004’ten sonraki tek hedefimiz,

2009 seçimleriydi’

CHP’den 2004 yılında da aday adayı olduğunu hatırlatan Apa, 2004’ten sonra tek hedefinin, parti kültürünü ve disiplinini daha iyi özümsemek ve 2009 seçimlerine ulaşmak olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda yön verdiğini söyledi. Apa, “Çalıştığım için partinin hiçbir organizasyonunda yer alamadım. Hem her gün işe gidip hem de aday adaylığı için çalışamazdım. Onun için 4 ay önce çalıştığım kurumdan ayrıldım. 5-6 yıl önce partiye gidip konuştuğumuzda ‘Nereden çıktı bu çocuklar’ denebiliyordu. Şimdi ise insanlar tarafından dinleniyoruz” dedi.

Denizli’de seçim nasıl kazanılır?

CHP Genel Merkezi’ne, Denizli’de seçimin nasıl kazanılacağına ilişkin bir dosya sunduklarını belirten Apa, “CHP için akıl ve veriler ile bir şeyler ortaya koyduğumuzda, seçimin kazanılabileceğini görüyoruz. CHP, 25 yıldır hiçbir yerel seçimde, yüzde 28’in üstünde oy almamış. Biz seçimi, 84, 89 ve 99’da, sağın kendi içinde bölünmesiyle aldık. Genel merkeze sunduğumuz dosyada, MHP ve DP ile hiçbir şekilde seçimlerde ortaklık yapılmaması gerektiğini belirttik. MHP’de bir hareket var. DP için bunu henüz göremiyoruz. Geriye, CHP’nin kendi içinde kenetlenmesi kalıyor” diye konuştu. Denizli’de, CHP’ye belediye meclis üyeliği için 50’nin üzerinde adaylık başvurusu olduğunu belirten Apa,  bu sayının 60’ı bulacağını ve bunun da iyi bir rakam olduğunu söyledi.

‘Denizli’de parti dışından

biri aday gösterilmez’

Aday olmayı düşünenler, Denizli’de, parti dışından bir kişinin aday gösterilebileceğini düşünmediğini belirten Apa, “Türkiye’de, CHP’nin Antep, Trabzon, İzmit ve Ankara adayları açıklandı. 4 isim de siyasetin içinden geliyor. Parti içinde aday adaylığı başvuru için henüz 10 günlük bir süre var. En az 3-4 kişinin Ankara’da kulis çalışması yaptığını biliyoruz. Kulis yapanlar içinde, örgütün içinden gelen, bu şehri yönetebilecek kişiler var” dedi.

‘Ön seçim mutlaka olmalı’

CHP’de aday olmanın, neredeyse aday olduktan sonra seçimi kazanmaktan daha zor olduğunu söyleyen Apa, partilerde mutlaka ön seçim olması gerektiğini söyledi. Apa, “Herkes, ön seçim yapılmadığı için mangalda kül bırakmıyor ama olup bitene razı olmak zorunda kalıyorlar.

Net bir iddiam var. O da değiştirmek. Denizli’den değiştirmeye çalışmanın, göle yoğurt çalmaktan başka bir şey olmadığını biliyorum. Ama birinin bunu yapması lazım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı