REKLAMI GEÇ

Arslan: CHP Türkiye’nin birleştirici gücü

Arslan: CHP Türkiye’nin birleştirici gücü

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, partisinin kuruluşunun 92. Yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. CHP’nin ilkelerini ve tarihten bugüne uzanan kararlı duruşunu hatırlatan Arslan, koalisyon sürecinde partinin sergilediği tutumun altını çizerek, Türkiye’nin 1 Kasım’da, 1922’den sonra bir kez daha saltanata son vereceğini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2015 Çarşamba, 17:56

Ulusal bağımsızlık için tüm varlığını ortaya koymuş millet iradesiyle kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92. Yaşında olduğunu belirten Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Onurla ve gururla, büyük bir emekle büyüttüğümüz dev çınarımız Cumhuriyet Halk Partimiz, ülkemizde önce kurtuluşu ve bağımsızlığı sağlamış, ardından Orta Doğu coğrafyasındaki mazlum milletlere örnek olacak Laik Cumhuriyeti kurmuştur. Kurtuluştan kuruluşa giden yolda saltanata son veren Cumhuriyet Halk Partimiz, tümüyle halk iradesine dayalı bir devlet yapısını sağlamış, saltanatı ortadan kaldırmış, gücünü şeriattan ve hanedanlıktan alan tüm ayrıcalıkları silip atmıştır. Batılılaşma hedefine adanmış, vatandaşlık temelinde yükselen yeni Türk Devleti’ni kuran Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının güç aldığı temel değerler, “6 Ok”ta, Cumhuriyet Halk Partisi’nde en somut ifadesini bulmuştur” dedi.

Kurtuluşu ve kuruluşu sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye’ye çok partili yaşamı getirerek, en anlamlı demokrasi devrimine imza atma gururunu taşıyan parti olduğunu anlatan Arslan, “Sivil hayatın ve siyasi yaşamın olmazsa olmazlarını özenle ülkemize taşıyan CHP kadroları, devrimci ve yenilikçi bir iradeyle sadece çok partili demokrasiye değil, bunun ekonomik temellerine de en değerli katkıyı koymuştur. Ülkemizi Sosyal devletle tanıştıran CHP, planlı kalkınmanın, sanayileşmenin, karma ekonominin, demokratik bir çalışma yaşamının ve işçi haklarının, anayasal özgürlüklerin en anlamlı savunucusu olmuştur. Demokrasiyi Türkiye’ye getiren CHP, tüm darbe hukukuna karşı duran, darbe anayasasına dayanarak meclisi feshedenlere karşı olmuş, darbecilerin vesayetiyle iktidarını korumaya çalışanlara karşı demokrasinin ve özgürlüklerin güvencesi olmuştur. Ülkemizin Meclis’te oluşan tabloya göre, yeniden seçime gitmeyi değil, yeni bir koalisyon hükümetine ihtiyacı olduğunu söyleyen yine CHP olmuştur” diye konuştu.

Ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlikenin, tek adamlık hırsının nelere yol açabildiğini acı bir şekilde gösterdiğini öne süren Arslan, “Bugünkü koşullar, 95 yıl öncesinden çok da farklı değildir. 1 Kasım seçimleri öncesinde, CHP’li olmanın getirdiği tarihi sorumluluk, yarına dair umudumuzu ve heyecanımızı büyütmektedir. İnanıyorum ki, gerek Denizli’de, gerekse Türkiye genelinde, 1 Kasım CHP’nin ısrarla savunduğu ilkelerin iktidarının günü olacaktır. Kuruluşumuzun 92. yılında, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu bu eseri sonsuza dek yaşatmaya ve en kısa zamanda iktidar etmeye hazırız. Bir olacağız birlikte olacağız, haramilerin bu saltanatını yıkacağız. Bu inançla Atamız ve kurucumuz başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir kademesinde yoğun emek harcamış, partisi ve ülkesi uğruna canını feda etmiş, parti ilkelerini yaşamının en anlamlı hedefi saymış her bir üyemizi sevgiyle, minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı