REKLAMI GEÇ

Arslan Dalaman’ı Meclis’e taşıdı

Arslan Dalaman’ı Meclis’e taşıdı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Dalaman Çayı’ndaki kirliliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı, iktidarın kirliliğin önüne geçilmesi için acil çalışma yapması çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2016 Çarşamba, 15:09

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Nisan ayından bu yapan Dalaman Çayı ile ilgili yaptığı uyarıları bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşıdı.

Meclis’te söz alan ve Acıpayamlıların yoğun tepkisini çeken Dalaman Çayı’ndaki kirliliği gündeme getiren Arslan, Dalaman Çayı için yöre sakinlerinden yükselen haklı tepkiyi 3 aydır dillendirdiğini söyledi.

Arslan Meclis’te yaptığı konuşmada, Acıpayam’ın Gireniz Deresi’nden akan Dalaman Çayı’nın suyunun sanayi atıkları nedeniyle çok kirlendiğini, içinde yaşayan balıklar ve tüm canlılar ölmeye başladığın ifade etti.

Arslan, “Bu kirli sular çevreye, bağa, bahçeye, sebze ve meyvelere çok zarar vermektedir. İktidarınız Dalaman Çayı’nda arıtma tesisi yapma sözü vermiştir, yıllardan beri hala yapılmamıştır. Gireniz çevresinde oturan ve üretim yapan vatandaşlar çok rahatsızdır ve ayaktadır. Siyasi iktidarın bir an önce bu sorunun giderilmesi için Dalaman Çayı’na akıttıkları kirli ve pis sanayi atıklarının önlemesini, çayın çevreye zarar vermemesi için arıtma tesisinin bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı