REKLAMI GEÇ

Arslan: Erdoğan milletten özür dilemeli

Arslan: Erdoğan milletten özür dilemeli

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir iftar yemeğinde “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak, onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur” şeklinde bir ifade kullandığını belirterek, bu sözlerin “teröristi övme” anlamına geldiğini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2016 Cumartesi, 14:18

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın iftar yemeği konuşmasında “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak, onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur” diyerek, teröristleri övdüğünü, onları gururlu ve onurlu gören talihsiz bir ifade kullandığını kaydetti.

Cumhurbaşkan’nın bu ifadesini reddettiğini ve kınadığını belirten Arslan, “Terör ve teröristle sıkı pazarlığa oturan, Oslo, Dolmabahçe, Kandil, Habur ve İmralı’da devletin gücünü küçülten ve utanılacak bir noktaya sürükleyen talimatları veren bir kişi, bunları unutmuş, terörün verdiği acı karşısında artık sözün bittiği yere gelmiş, terörü övme gafletine dahi düşmüştür” diyerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“TÜRK MİLLETİ BU SÖZLERLE İNCİNDİ”
“Her gün yeni bir skandalla ve toplumu geren tutumuyla gündemi değiştirmek için konuşuyorsa bilemem ama bu sözlerin tersinden bakıldığında, devletin tepesinde oturan Cumhurbaşkanı, Türk milletinin gururlu ve onurlu olmadığını mı söylemek istiyor?

Yıllarca Türklüğü ağzına almayan, ‘her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım’ diyen, ümmet için Türk milleti diyemeyen Erdoğan, bugün terörü ve teröristi onur çıtasına oturtmuş, açıkça bir kez daha terörü övmüş, teröre yardım ve yataklık suçu işlediği bir kez daha ortaya çıkmış, sayısız İmralı, Oslo, Kandil ve Habur skandalına bir yenisini eklemiştir.

Türk Milleti olarak bu sözlerle bir kez daha çok incinmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanı bu talihsiz açıklaması nedeniyle Türk Milletinden, Türk Askerinden ve Türk Polisinden özür dilemelidir. Cumhurbaşkanı, millete örnek gösterdiği sözlerine açıklık getirmeli ve düzeltmelidir.

SAVCILAR DA HAREKETE GEÇMELİ
Türk Ceza Kanunu’na göre terörü ve teröristi övmek suçtur. Cumhuriyetin savcıları harekete geçip bu durumu araştırmalı, teröristlere moral destek veren, onları onurlu ve cesur gören Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı