REKLAMI GEÇ

Sorun bilimsel, laik ve çağdaş eğitimle çözülür

Sorun bilimsel, laik ve çağdaş eğitimle çözülür

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, eğitimin ve öğretimin çok karmaşık bir süreçte başladığını belirterek, sorunun öğretmensizleştirme ve okulsuzlaştırmayla değil, bilimsel, laik ve çağdaş eğitime dönüşle çözüleceğini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2016 Pazartesi, 12:41

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Eğitim ve öğretimde elbirliğiyle, işbirliğiyle gericiliğe zemin hazırlayanlar, bugün kavgaya tutuşmuşlar, ülkemizi kaotik bir duruma getirmişlerdir” ifadesini kullandı.

Eğitimin siyasi hesaplar için paylaşmanın kavşak noktası haline getirildiğini kaydeden Arslan, “Bu kavga bugün şeriat ve kadrolaşma heveslilerin bilimsel, laik, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi eğitimcilere karşı rövanşa dönüşmüştür. Bir yandan öğretmensiz kalan okullar, diğer yandan FETÖ’cü soruşturmasına maruz kalan öğretmenler. Sudan sebeplerle açığa alınan ve hiçbir savunma alınmadan meslekten ihraç edilen, hatta tutuklanan öğretmenler bugün çok zor bir süreç yaşamaktadır. Atatürkçü ve cumhuriyetçi öğretmenlerin bile aynı muameleye tabi tutuldukları görülmektedir. Siyasi iktidar darbe girişimini bahane ederek, hatta bunu fırsata çevirerek kendisini eleştiren, çağdaş ve laik eğitimi vermeye çalışan, iktidarın baskılarına karşı koyanları bile meslekten ihraç etmiştir” dedi.

Tarikatlar eliyle değil, devlet eliyle yürütülen bir eğitime dönülmesini istediklerini vurgulayan Arslan, “Her türlü olumsuzluğa rağmen, Atatürkçü, cumhuriyetçi, bilimsel ve laik eğitimin devlette unutulduğu bir ortamda, acilen değerlerimize geri dönmeliyiz. Siyasi hesapları bir kenara bırakmalı, laik ve çağdaş eğitime iyi sarılmalıyız. Artık tarikatlar eliyle değil, devlet eliyle yürütülen bir eğitime yönelmeliyiz. Eğitim ve öğretimin verimli olmasına kalitenin de artmasına, fen bilgilerine dayalı eğitim yapılmasına, eğitimin ezberci eğitim olmaktan çıkarılmasına ve uygulamalı eğitimin ön planda olmasına çalışılmalıdır. Günü birlik gündemlerle oyalanmayın, bilimsel, laik ve çağdaş eğitime dönüşün tam zamanıdır” diye konuştu.

Yorumlar

teknodrom   -  Bağlantı 19 Eylül 2016, 20:43

sayın vekil yapamadığınız her başarısızlık için sürekli dini kesimi suçluyorsunuz özellikle islamı suçluyorsunuz ya silin bu dini ne yapacaksanız yapın bizde marifetinizi görelim silemiyorsanız ki bükemediğiniz bileği öpün ve islamın önünden çeklin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı