REKLAMI GEÇ

Arslan: Tavizlerin acısı yeni ortaya çıkıyor

Arslan: Tavizlerin acısı yeni ortaya çıkıyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve iki polis memurunun şehit olduğu silahlı saldırıyı kınayarak, oy hesabıyla verilen tavizlerin acısının yeni ortaya çıktığını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2015 Pazar, 12:02

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da meydana gelen olayda hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polislere rahmet, yaralı olanlara şifa diledi.

Nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın terörü lanetlediğini vurgulayan Arslan, “Siyasi iktidarın oy hesabı nedeniyle Güneydoğu’da PKK ‘ya verdiği tavizlerin acısı yeni yeni ortaya çıkmaya başlamıştır” diyerek, şunları kaydetti:

“İktidar iş başında kalabilmek için Güneydoğu’yu gözden çıkarmış, bu bölgede devletin hakimiyetinin kaybolmasına göz yumulmuştur. Çözüm süreci bahane edilerek, asker kışlasına, polis karakola hapsedilmiş, sokak hakimiyeti PKK’ya bırakılmıştır. İşte yanlış politikalar ve siyasi hesaplar nedeniyle devletin gücü kolayca yok edilmiş, içte yurttaş ilişkileri ve dışta komşu ilişkileri inanılmaz bir şekilde bozulmuştur.

Güneydoğuda ve Doğu Anadolu bölgelerimizde güvenlik zaafiyeti vardır. Bir an önce bu zaafiyet giderilmelidir. Çünkü, geldiğimiz noktada terör yalnızca Türkiye’yi değil, dünyayı tehdit etmektedir. Buna yakın zamanda Fransa’da meydana gelen ve 130 insanın ölümüne sebebiyet veren kötü bir örnektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı