REKLAMI GEÇ

Arslan’dan Dündar ve Gül’e ziyaret

Arslan’dan Dündar ve Gül’e ziyaret

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, MİT Tırları haberleri nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü ziyaret etti. Daha sonra Silivri Cezaevi’nin önünde “Umut Nöbeti” tuttu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2016 Cuma, 12:43

CHP Milletvekili Kazım Arslan, bu sabah Silivri’ye giderek, MİT Tırları haberleri gerekçe gösterilerek tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret etti. Dündar ve Gül’e moral vermeye çalıştıklarını, toplumun yanlarında olduğu mesajını ilettiklerini ifade eden Arslan, iddianameden yapılan haberin herkes tarafından bilindiğini söyledi.

GAZETECİLİK TUTUKLU
Dündar ve Gül’ün tutuklanmalarının basın özgürlüğüne darbe indirdiğini kaydeden Arslan, “Silivri’de tutuklu olan gazeteciliktir. Gazetecilik tutuklanmıştır. Bir an önce tahliye edilmeleri gerekir. Artık Türkiye’nin kötü imajdan bir an önce kurtulması, bunun için de tutuklu gazetecilerin özgür kalması gereklidir” dedi.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ’NDEN ÖDÜL
Dündar ve Gül’ün morallerinin iyi olduğunu, pazartesi gününden itibaren tecritin kaldırılarak bir araya gelmelerinin de katkısı bulunduğunu belirten Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 2015 yılı Basın Özgürlüğü Ödülü’nün Can Dündar’a verildiği söyledi.

NÖBET TUTTU
CHP’li Arslan, Dündar ve Gül’ü ziyaretinin ardından 10.00-12.00 saatleri arasında “umut Nöbeti” tuttuğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı