REKLAMI GEÇ

Arslan’dan ‘iş garantili okul’ sorusu

Arslan’dan ‘iş garantili okul’ sorusu

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Genel Kurulu’nda eğitimle ilgili yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “iş garantili meslek eğitimi için okul açmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2016 Perşembe, 13:41

CHP Milletvekili Kazım Arslan, meclis genel kurul çalışmaları sırasında söz alarak, eğitimle ilgili yaşanan sorunları dile getirdi. Denizli’de bazı okullarda çift tedrisatlı eğitim-öğretim verildiğine dikkati çekerek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ilde ikili eğitim veren kaç okul bulunduğu, tekli eğitime geçiş için yeni okullar yapılıp yapılmayacağı sorularını yöneltti.

Denizli’de nitelikli eleman açığını karşılamak için meslek liselerinin daha fazla açılması gerektiğini savunan Arslan, “Nitelikli ara eleman yetiştirilmesi ve istihdam açığının kapatılması bakımından mesleki ve teknik okullara çok büyük ihtiyaç vardır. Buna göre, Denizli’ye yeni mesleki ve teknik okulların açılması için çalışmanız olacak mıdır? Denizli’de Organize Sanayi Bölgesi civarında iş garantili meslek eğitimi için okul açmayı düşünüyor musunuz?” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı