REKLAMI GEÇ

Ataman esnafı ziyaret etti

Ataman esnafı ziyaret etti

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, Babadağ Çarşısı’nda ve 2. Ticari Yol üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. Ataman, esnaftan destek istedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2009 Salı, 01:00

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, Babadağ Çarşısı’nda ve 2. Ticari Yol üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek onlara çözüm önerilerini sunan Başkan Adayı Ataman, 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde esnaftan destek sözü istedi. Gittiği işyerlerinde coşkuyla karşılanan Başkan Adayı Ataman’a, CHP Denizli Belediye Meclisi Üyesi Adayları ve partililer de eşlik etti.

Çarşı esnafından destek sözü

Ziyaretlerine Babadağ Çarşısı’ndan başlayan Ataman, çarşı esnafıyla sohbet etme imkanı buldu. Babadağ Çarşısı’nın eskiden çok daha işlek bir yer olduğunu söyleyen Ataman, Denizli’nin o eski üretim günlerine en kısa zamanda dönmesi gerektiğini vurguladı. Denizli Belediyesi’nin kendilerini olumsuz etkileyen uygulamalarını Ataman’a ileten Babadağ Çarşısı esnafı, Ataman’a tam destek sözü verdi. Denizli’nin yeniden ‘üreten kent’ haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Ataman, “Eğer bunu başarabilirsek esnafımız da kalkınır duruma gelebilir. 29 Mart’ta bunun çözümü kendiliğinden gelecektir” diye konuştu.

“Ticareti teşvik etmek lazım”

Babadağ Çarşısı ziyaretinin ardından ziyaretlerine 2. Ticari Yol esnafıyla devam eden Hüsamettin Ataman, burada da büyük bir ilgiyle karşılandı. Yol üzerinde işyerleri bulunan esnafın, kaldırıma açılan tezgahlarının kaldırılmasıyla ilgili şikayetlerini dinleyen Ataman, “Bir ülkede kriz varsa, işçiler hak ettiklerini alamıyorsa, memur kendi haline terk edildiyse bu tür uygulamalar son derece zararlı olur. Şu anda esnafın ticaret yapmasını teşvik etmek, onlara bir cansuyu vermek lazım. Yollarımızın geniş ve ferah olmasını elbette herkes ister, ancak böyle bir durumdayken bu uygulamada can suyu gibi bir toleransa da yer vermek gerekebilir” dedi. Ataman, ziyaretlerinin ardından yine büyük bir coşkuyla uğurlandı.

“Seçimlerden sonra sizi unutanlardan olmayacağız”

Ataman, Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte Pelitlibağ ve Sevindik Semt Pazarları’nda tezgah açan esnafı da ziyaret etti. Pazaryerlerinde çektikleri sıkıntıları Başkan Adayı Ataman’a ileten esnaf, özellikle de yüksek kira bedeli ve satışların azlığından dert yandı. Ülkede yaşanan ekonomik çöküntünün, hem vatandaşı hem esnafı, hem de üreticiyi son derece olumsuz etkilediğini söyleyen Mimar Hüsamettin Ataman, bu sıkıntıların ancak ve ancak AKP hükümetinin iktidardan indirilmesiyle mümkün olacağını söylerdi. Gün geçtikçe Denizlili vatandaşların yoksulluk, işsizlik ve açlıkla baş başa bırakılmaya başlandığına dikkat çeken Başkan Adayı Ataman, “Bu ekonomik sıkıntı 29 Mart seçimleriyle birlikte sona erecektir. Vatandaşı her geçen gün fakirleştiren, onu yoksulluğa iten bu zihniyetin değişmesinin artık vakti gelmiştir. Bunu hep birlikte başaracağız. Denizli’de kazanılan para ne yazık ki Denizli’de kalmıyor, birileri tarafından şehir dışına çıkarılıyor. Kentimizin ekonomik dengesi yıkılmaya çalışılıyor. Buna asla izin vermemeliyiz” diye konuştu. Vatandaşların kurtarıcı gözüyle baktığı meclis üyesi adayları vatandaşlara, 29 Mart’ın ardından güzel günlerin geleceği sözünü verdi. Ataman, “Sadece seçim için değil, belediye başkanlığı görevini aldıktan sonra da hep birlikte olacağız. Biz, sizi unutanlardan olmayacağız. Hep birlikte el ele vererek, Denizli’yi eski güzel, üreten ve zengin günlerine geri getireceğiz” diye konuştu. Ataman’ın ziyaretleri sırasında ilginç görüntüler de meydana geldi. Ataman, Sevindik Pazaryeri ziyareti sırasında geçtiğimiz aylarda Denizli Belediye Başkan Adaylığı konusunda adı sıkça telaffuz edilen CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin’in yeğeni olan ve Sevindik Kapalı Pazaryeri’nde esnaflık yapan Rabia Giraz’la bir araya gelerek objektiflere poz verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı