REKLAMI GEÇ

“Atatürk gibi düşünmek” konulu söyleşide tarikatlara vurgu yapıldı

“Atatürk gibi düşünmek” konulu söyleşide tarikatlara vurgu yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanlığı, Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında “Atatürk Gibi Düşünmek” konulu söyleşiyi düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2019 Pazar, 17:31

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Danışmanı Emekli Yarbay Dr. Recep Cengiz’in konuşmacı olduğu söyleşi, CHP İl Binası Göksel Erdoğan Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Söyleşiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan söyleşinin açılış konuşmasını Mahir Akbaba yaptı. Akbaba, “Atatürk’ü bize bıraktıklarıyla hatırlıyoruz, önemli olan onun için ağlamak değil, fikirlerini anlayabilmektir” dedi.

“ETKİNLİKLERDE GENÇLERİ DAHA ÇOK GÖRMEK İSTERİZ”
Konuşmasında özellikle gençlerin önemine değinen Recep Cengiz, “Çocukların bilinci anne karnında oluşuyor. Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Günümüzde bir çok tarikat, anaokullarına kadar girerek irticai faaliyetlerde bulunuyor. Bu nedenle, biz etkinliklerimizde daha çok gençlerimizi görmek istiyoruz” dedi

“ROZET SATIN ALINARAK ATATÜRKÇÜ OLUNMAZ”
1980 darbesi sonrası Atatürkçülüğün, ‘Gardrop Atatürkçülüğüne dönüştüğünü savunan Cengiz, “Anıtkabir ağlama duvarı değil, Oradan rozet satın alarak Atatürkçü olunmaz, önemli olan, Atatürk’ü anlayıp, onun gibi düşünebilmek. Atatürk, ‘Benim bütün umudum gençliktir’ diyor. ‘Atatürk gibi düşünmek’ Norveç’te adeta bir atasözü gibi. Zor durumda kalanlar için adeta ilham kaynağı” diye konuştu.

“GENÇLER KENDİNE GÜVENSİN VE MUSTAFA KEMAL’İ ANLASIN”
Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ile günümüzde Ülkemizin içinde bulunduğu durumun benzerliğine dikkat çeken Cengiz, “Atatürk, öyle bir ortamda ülkenin içinde bulunduğu durumu görmüş ve çok büyük işler başarmıştır. Atatürk, Çok iyi bir gözlemci, çok entelektüel bir kişilik ve çok iyi bir örgütçüdür. Meydanları doldurmak elbette önemli ama örgütlü hareket edemezseniz sonuca ulaşamazsınız. Bize Atatürk bir mucizeymiş gibi anlatılmaya çalışılıyor, Atatürk, bir mucize değildir. Atatürk kendisini çok iyi yetiştirmiş bir dahidir. Eğer Atatürk’ün mucize olduğuna inanırsak, gökten yenisi gelecek diye sekler dururuz. Gençler kendilerine güvensin ve Mustafa Kemal’i anlasın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı