REKLAMI GEÇ

“ATATÜRKÇÜLÜĞE YASAK, ÜMMETÇİLİĞE KIYAK”

“ATATÜRKÇÜLÜĞE YASAK, ÜMMETÇİLİĞE KIYAK”

CHP’li Yurtseven, hükümetin son uygulamaları ile artık Türkiye’de, Atatürkçü gençlerin yetiştirilmesinin yasaklandığı, buna karşın küçük beyinlerin ümmetçilik kültürüyle yetiştirilecekleri yeni bir dönem başladığını belirterek, bunu “Atatürkçülüğe yasak, ümmetçiliğe kıyak” sözleriyle özetledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Eylül 2011 Cumartesi, 15:05

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat Yasası’ndan, kanun hükmünde kararnameyle, ‘Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı öğrenci yetiştirme ile Cumhuriyet’in niteliklerini benimseme’ ilkesinin çıkarılmasından sonra, milli eğitimde yaşanan bir dizi gelişmeyi değerlendiren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, “Atatürkçülüğe yasak, ümmetçiliğe kıyak” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde AKP kuşatmasının başladığını belirtti.

Bir süre sonra okullardan da Atatürk resimleri kaldırılmaya başlanırsa kimsenin şaşırmaması gerektiğini ifade eden Yurtseven, bunun nedenlerini şu sözlerle açıkladı:
“Çünkü, Atatürk ve Cumhuriyeti’ni hedef alan düzenleme ve uygulamaları 2023 hedefine uygun olarak hayata geçiren AKP iktidarı, MEB Yasası’ndaki değişiklikten hemen sonra, Atatürk’ün resmini, İstiklal Marşı’nı ve Andımız’ı 2011-2012 öğretim yılının bazı kitaplarından çıkardı. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı, aynı kitapların içinde öğrencilere dağıtılan tek sayfalık broşürlerde, Atatürk ve Cumhuriyet’i yok saydı. Kitapların içinden çıkan arkalı önlü tek sayfa kuşe kağıdı basılı bu broşürünün içeriğinde, Cumhuriyet ve Atatürk’ten tek kelime bile söz edilmezken; AKP iktidarının eğitim alanındaki çalışmaları adeta öğrencilerin beyinlerini yıkarcasına mesaj olarak verilmiştir.

Bu durum, iktidarın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı değil de nedir? Çin’de bile bazı kitaplarda Atatürk’ün fotoğrafları vardır. Emperyalizme karşı mücadelesinden söz edilir. Örnek gösterilir. Bizde ise Dünya çapındaki liderin kendi ülkesinde ilkeleri yasadan, fotoğrafları ise kitaplardan çıkarılır. Ve, bütün bunlar Atatürk’ün ektiği yeşerttiği Cumhuriyet rejiminde, demokrasi adına yapılır.

AKP iktidarı, bir yandan tüm bunları ideolojisinin senaryosu gereği Atatürk Türkiyesi’nde sahnelerken, diğer yandan da Kur’an kurslarında yaş sınırını kaldırmıştır. Geçen hafta 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunda değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname ile artık 5 yaşındaki çocukların bile, devletin denetimi dışındaki cemaat yurt ve pansiyonlarında din eğitimi alabilmelerinin yolu açılmıştır.

Artık Türkiye’de Atatürkçü gençlerin yetiştirilmesi yasaklanmış, buna karşın küçük beyinlerin ‘ümmetçi’lik kültürüyle yetiştirilecekleri yeni bir dönem başlamıştır. Tüm bunlar, TBMM ‘nin iradesi devre dışı bırakılarak gerçekleştirilmiştir. Adım adım Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tek parti devletine hazırlanırken, siyasi iktidarın başındaki ise sanki Atatürk’ün yerini alacak kurtarıcı gibi bir imaj yaratılmaya çalışılmaktadır.

Tüm bu yaşananlardan anlaşılıyor ki Atatürk’ün resimleri bir süre sonra kitaplardan çıkartılmakla kalmayacak, aynı zamanda okullardan resimleri de kaldırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü kendi ülkesinde ‘yasaklayan’ ve ‘mahkum’ eden anlayışı protesto ediyor ve şiddetle kınıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı