REKLAMI GEÇ

Balkanay ‘birleştirmeye’ aday

Balkanay ‘birleştirmeye’ aday

CHP’de mimar Arif Balkanay, merkez ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Balkanay partililere yaptığı konuşmada “Birleştirici ve bütünleştirici bir yönetim oluşturacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2009 Çarşamba, 18:19

27 Aralık’ta yapılacak olan merkez ilçe kongresi öncesinde ilk adaylık açıklaması mimar Arif Balkanay’dan geldi. Belediye Meclis üyeliği görevini de yürüten Balkanay’ın adaylık açıklamasına partinin önemli isimleri ve yoğun bir kalabalık katıldı.
CHP il merkezindeki toplantıda “AKP iktidarının Türkiye’yi kuşattığına değinen” Balkanay, CHP’nin halkla dayanışma içinde iktidara yürümesi gerektiğini kaydetti. Bunun için birleştirici ve bütünleştirici bir yönetim anlayışına sahip olacaklarını söyleyen Arif Balkanay, “Ekibim ve ben göreve hazırız” dedi.
Partide herkesin fikir tutsaklığından kurtulduğu özgür bir ortamda olacağı sözünü veren Arif Balkanay, “Herkesle barışığız, herkesi CHP çatısı altında birleştireceğiz” dedi. Hedeflerini “yeniden halkın umudu olmak” olarak gösteren Balkanay; “Yerelde ve genelde CHP’yi iktidara taşıyacağız” dedi.
Partide tek adamlık sürecine son vereceklerinin de altını çizen Balkanay, “Tek başına merkez ilçe başkanı, il başkanı yada genel başkanın mücadelesi ile iktidar olamayız, onları yalnız bırakmayacak, destek olacak bir örgütle iktidara yürüyebiliriz” dedi.

KİMLER KATILDI?
Arif Balkanay’ın adaylık açıklamasını CHP’nin önde gelen pek çok ismi takip etti. DİGEM üyesi Selahattin Koçdemir, Belediye Başkan eski adayı Hüsamettin Ataman, milletvekili eski adayı Bekir Kar, merkez ilçe eski başkanı Hakan Kılınç, il eski başkanı Ali Kavak, belediye meclis eski üyesi Tuncay Savru, il eski sekreteri Adalet Dingil, çok sayıda il ve merkez ilçe eski yöneticisi ve kadın kolları eski başkanları ile yöneticileri Merkez İlçe Başkanı adayı Arif Balkanay’ın açıklamasını takip etti.
Halen mevcut yönetimde görevi süren bazı isimler de toplantıda hazır bulundu.

İŞTE BALKANAY’IN SÖZLERİ

CHP Merkez İlçe Başkan adayı Balkanay konuşmasının ilk bölümünde iktidara yükledi, AKP’nin ülkeyi kuşattığını savundu. Balkanay; “ Günlerdir tek tek parti delegesi arkadaşlarıma, delege olmayan partililerime ulaşıyorum. Onların düşüncelerini, önerilerini alıyorum. Sonuçta gördüm ki; Artık CHP’de küçülmeye tahammül yok. Artık CHP’de tüm partililerin kenetlenerek güçlü bir örgütlenme yaratması gerekiyor. Artık CHP’nin halkla dayanışma içinde iktidara yürümesi gerekiyor.Bunun için birleştirici, bütünleştirici, güçlü bir ilçe başkanlığına ve ilçe yönetim kuruluna ihtiyaç var. Bu amaçla, partililerimin desteği ve kendi özgür iradem ile merkez ilçe başkanlığına aday oluyorum. Adaylığımı pekiştiren tespitler ve özlenen hedefleri ise şöyle özetleyebilirim: Ülkemiz emperyalizmin ve AKP hükümetinin tam bir kuşatması altında ve uçurumun kıyısında… Cumhuriyetin tüm kurumları ve kuralları altüst ediliyor ; Eğitim, Sağlık, Yargı, Ordu, Üniversiteler,Sendikalar… tam bir yıkım projesinin boy hedefi durumundalar… Halkımız hızla çatışma ortamına sürükleniyor. Tarihsel derinliğimizin ve toplumsal zenginliğimizin birer ifadesi olan, tüm etnik ve kültürel farklılıklarımız ayrışmanın bir parçası haline getiriliyor… Cumhuriyet Devrimlerine karşı adeta savaş açılarak toplumun genleriyle oynanıyor… Ülke ekonomisi tam bir borç batağına sürüklenerek teslim alınıyor” İfadelerini kullandı.

BİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR

“Bu tarih, bu toplum ve bu Cumhuriyet bizlere çok önemli görevler veriyor. Çünkü bu kötü gidişata DUR diyebilecek tek bir sivil kuruluş var, o da Cumhuriyet Halk Partisi. Tüm CHP ailesi olarak bu tarihsel sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Artık başarısızlığa tahammülümüz yok. Bu yüzden; Cumhuriyet Halk Partisini parti içi kavgaların değil, ortak sevdaların adresi yapacağız.
Cumhuriyet Halk Partisinde; Her birimizin fikir tutsaklığından kurtulduğu, ortak aklın yaratıldığı özgür bir ortam oluşturacağız. Her şart ve koşul altında parti içi demokrasinin vazgeçilmez savunucuları ve uygulayıcıları olacağız. Emeğin en yüce değer olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yaşamın tüm alanlarında olduğu gibi, siyasal yaşamda da, üretenlerin yetkilendirildiği bir ortam yaratacağız! Artık Cumhuriyet Halk Partisinde Sevginin yok edilmeye çalışıldığı bir iklimin oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biz; Herkesle barışığız, herkesi barıştıracağız”

HEDEFLERİNİ SIRALADI
“Hedefimiz; Yeniden Halkımızın umudu olabilmek… Hedefimiz; Yerelde ve genelde iktidar olmaktır!.. Bu amaçla; Seçimden seçime değil, Hemen yarın ve her zaman, Sokakta, fabrikada, mahallede, tarlada… Doğrudan halkın yanında olacağız! Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz! Cumhuriyetçilik Milliyetçilik Halkçılık Devletçilik Laiklik Devrimcilik, bizim ilkelerimiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, “Çağdaş Türkiye İçin Değişim Programı”nın takipçileriyiz. Bu onurlu ve zorlu göreve ekip arkadaşlarımla birlikte talibiz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı