REKLAMI GEÇ

Karaca’dan Başbakana taşeron işçi sorusu

Karaca’dan Başbakana taşeron işçi sorusu

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kadro verildiği halde bu hakları kullandırılmayan karayolu işçilerinin durumunu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu, Yargıtay kararına neden uyulmadığının açıklanmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2015 Pazartesi, 17:44

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önersinde, Yargıtay kararına rağmen Karayolu işçilerine kadro verilmemesinin gerekçesini sordu.

Kadro sorununun Denizli 27. Şube Şefliği’de çalışan 95 taşoren işçiyi de ilgilendirdiğini kaydeden Karaca, “AKP hükümeti her zaman olduğu gibi, seçim kaygısıyla bol kepçeden dağıttığı vaatleri yerine getirmek şöyle dursun, attığı adımlarla kazanılmış hakları gasp ediyor. Alın teriyle çalışan emekçilerimizin hayalleriyle oynayan AKP İktidarı, pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da işçinin, emekçinin, çalışanın, üretenin yanında değil” dedi.

4 MADDELİK SORU ÖNERGESİ
CHP’li Karaca’nın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede yer alan sorular şöyle:

1.Karayollarında çalışan taşeron işçiler önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ilgili mahkemelere kaç dava açmıştır? Açılan bu davalardan kaçı sonuçlanmış ve kaçı devam etmektedir? İlgili mahkemelerin verdiği ve Yargıtay’ın da onadığı kesinleşen yargı kararlarının 3.5 yıldır uygulanmamasının gerekçesi nedir? Bu davaların Anayasa Mahkemesi’ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürülmesi halinde, devletin ödeyeceği tazminat sonucu oluşacak kamu zararının büyüklüğü ne kadardır?

2.Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve konuyu yargıya taşıyarak hukuk mücadelesini kazanan işçilere ‘kadro’ karşılığı ve kanuni olarak kazandıkları geriye dönük kadrolu çalışan alacaklarına yönelik(İşçi kurum tarafından kademe ilerlemesinin gerçekleşeceği tarihe kadar geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacağını kabul eder ibaresi yer alan) feragat belgesi imzalatılarak yüklü miktarlarda alacaklarından vazgeçirilmesinin sağlandığı yönünde iddialar doğru mudur? Şayet doğru ise bu uygulama hangi mevzuata dayanmaktadır?

3.2015 Ağustos ayı itibariyle Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan kaç taşeron işçi bulunmaktadır? Bunlardan kaçı kadroya geçirilmiş ve kaçı kadroya geçmeyi beklemektedir? Tüm işçileri kapsayacak şekilde kadroya geçirme işleminin ne zaman sonuçlanması amaçlanmaktadır?

4.21.yüzyıl modern köleliği taşeron çalıştırma sistemine yönelik işçi haklarını gasp eden, güvencesiz, örgütsüz ve düşük ücretle çalışmaya zorlayarak çağdaş bir emek köleliğine dönüştüren, bu hususlarda ortada yüzlerce yargı kararına rağmen taşeron işçi çalıştırma sisteminin kaldırılmamasının gerekçesi nedir? Tüm ülkeyi kapsayacak şekilde taşeron çalıştırma sisteminin kaldırılarak taşeron işçilerin sendika ve toplu pazarlık kapsamına alınması doğrultusunda yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı