REKLAMI GEÇ

Basmacı: Yüzyılın projesi yüzyılın balonu oldu

Basmacı: Yüzyılın projesi yüzyılın balonu oldu

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Haziran seçimi öncesi hayli tartışma yaratan AK Parti’nin ayda 250 lira taksitle 25 bin konutprojesinin peşini bırakmıyor. Konuyla ilgili sorular yönelten Basmacı, bu kez kendisine verilen yanıtın ardından basın toplantısı düzenledi ve projeyi“yüzyılın balonu” olarak nitelendirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2015 Cuma, 16:56

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Odası’nda basın toplantısı düzenledi. CHP’li meclis üyelerinde katıldığı toplantıda Basmacı, 7 Haziran seçimleri öncesi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıkladığı “Ayda 250 liraya 25 bin konut projesi” ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne sorduğu 9 soruya verilen yanıtları kamuoyuyla paylaştı.

7 Haziran genel seçimleri öncesi 250 liraya 25 bin konut vaadinde bulunularak vatandaşların hayalleriyle oynandığını ileri süren Basmacı, “Sadece oy artırabilmek için kıt kanaat geçinen, etinden, tırnağından üç kuruş artırıp da ev alma hayali kuran Denizlilimin hayalleri ile oynanarak 250 lira taksitle 25 bin konut projesi sözü verilmiştir. Bu proje Denizli halkına asrın projesi olarak sunulmuştur. CHP olarak konut yapılmasına, ihtiyacı olan insanların ev sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. O yüzden bu proje gerçekse destek vermek için durumunu, yerini, zamanını, kaynağını öğrenelim diye Denizli’nin menfaatlerini sırtıma onurla yüklenmiş bir vekil olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne 9 soru sordum” dedi.

SORULARINA YANIT 5 AĞUSTOS’TA GELDİ
9 Temmuz’da yönelttiği sorulara 5 Ağustos’ta yanıt verildiğini ifade eden Basmacı, kendisine “25 bin konut projesiyle ilgili ön talepler, ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi tarafından alınmış olup, yapılan yoğun başvuru üzerine başvurular üzerine değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi aracılığı ile yürütülecek projenin arazi tespit ve devir işlemleri devam etmektedir” yanıtı verildiğinisöyledi. Daha sonra da “Sadece oy alabilmek için oy tüccarlığı yapanların yüzyılın projesi ,maalesef yüzyılın balonu olmuştur” diye ilave etti.

“CHP’NİN PROJESİNİ SAHİPLENDİLER”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin CHP’nin konut edindirme projesini sahiplendiğini de iddia eden Basmacı, “Bakan Zeybekci’nin, CHP’nin seçim vaadi olarak TOKİ aracılığı ile aylık 271 liraya dar gelirli ihtiyaç sahibini ev sahibi yapma projesini sahiplenmesini takdirle karşılıyorum. Aklın ve vicdanın yolunun birleştiği, rantçı değil halkçı proje olan CHP’nin konut edinme projesinin detaylarını istediği zaman Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Sayın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye anlatmaya hazırım” diyekonuştu.

Yorumlar

mahmut sever   -  Bağlantı 15 Ağustos 2015, 13:25

belki de yapmıştır belediye o kadar söylediklerine inandınız da buna mı inanmıyorsunuz.
hayaldi gerçek oldu pardon olamadı

yunalg   -  Bağlantı 15 Ağustos 2015, 12:38

Sayin AKP’liler;
Sadece ve sadece iktidarda biraz daha fazla kalabilmek adina,masum vatandasa verdiginiz ici bos sozler ve tatli,suslu,bol yalanli vaatler;ahiret hayatinizi berbat etmeniz icin yeter de artar….

irfan   -  Bağlantı 15 Ağustos 2015, 11:27

Belediyeye başvuru yapayım,gidip oyumu ders olsun biraz sallansın diye hdp ye atayım….
Bu projeler ne olacak ?…

yunalg   -  Bağlantı 15 Ağustos 2015, 10:31

sayin AKP’liler
her zaman oldugu gibi suslu laflarla yukaridaki habere yorum yazacaginiza ilk gunlerinizdeki gibi halkin arasina karisin da sabah namazinda ev icin listeye girmeye giden insanlarin beddualarini bir dinleyin.size neler soyluyorlar…??

Mantıksız   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 22:19

Gereken cevabı almışsınız asıl balon olup şişenler sizsiniz vekil hanım oy kaybetme korkusuyla Seçim çalışmalarına da hemen başlamışsınız

DASCİ   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 21:58

BEYLER SİZİN HER YERİNİZ ÇAMUR FAZLADAN ÇAMUR ATMAYA GEREKYOK BU MİLLE Sİ,Zİ YAVAŞ YAVAŞ DA OLSA TANIMAYA BAŞLADI,SİZİN OLDUĞUNUZ YERDE(AKP) RAN VARDIR HIRSIZLIK VARDIR, HIRSIZLIK YOKSA NEDEN HIRSIZ VAR DEYİNCE GOCUNUYORSUNUZ 4 VEKİLİ NEDEN YARGILATM

erdoğan   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 19:57

neredyse ziltakıp oynayacaklar olmadı diye, bu memlekette bir dikili ağaçları olmadı bu gariplerin

erdoğan   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 19:54

cehape ile koalisyon olmayacağı açıklandı ya birer birer ortaya çıkmaya başladılar. Bir kına yakmadıkları kaldı,tam bir istemezük tayfası,kendisi seçimlerden önce tek başına iktidardan bahsediyordu, hesap sormaya geliyoruz diyordu ama olmadı.

Mehmet Halil Arık   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 19:51

SORUMLULAR A)HALKI ALDATMAKTAN
B) YANILTICI PROPAGANDA YAĞMAKTA
C) SEçİM DÖNEMİNDE UMUT SÖMÜRÜSÜ YAPMAKTAn DA AYRICA HUKUK ÖNÜNDE hesap SORUMLUDURLAR
ayrıca belediye meclisinde konu ger oturuma ısrarla gelmeli. Yalancılıkları halka anlatılmalıdır.

soru   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 17:52

Ufukta seçim göründü ya çamur at izi kalsın… Adamlar soruna verilebilecek en aklı selim cevabı vermişler, bu ülkedeki bürokratik işlemlerin ne kadar fazla olduğu en iyi statükocu CHP’liler bilir… Yanılıyor muyum Sayın Basmacı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı