REKLAMI GEÇ

Basmacı’dan otoyol ve hızlı treni sorusu

Basmacı’dan otoyol ve hızlı treni sorusu

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a İzmir-Denizli-Aydın otoyolu ile aynı güzergahta hızlı tren yatırımının orta vadeli yatırım planlamasında yer alıp almadığını, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da görme engellilerin oy vermelerini kolaylaştırmak için kabartma harf ile seçim pusulası düşünülüp düşünülmediğini sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2015 Pazartesi, 17:29

CHP Milletvekili Melike Basmacı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlamaları istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergeleri verdi.

YILDIRIM’A SORULAR
Basmacı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, bakanlığın orta vadeli plan çerçevesinde 2016-2018 yılları arasında toplam kaç kilometre hızlı tren ve yüksek hızlı tren hattı yapılmasının ön görüldüğünü ve bunun hangi illeri kapsadığını sordu.

Önergesinde, Aydın-Denizli-Antalya arasında otoyol yapımının yatırım kapsamında olup olmadığnı, etüd ve projesi hazırlatılıp hazırlatılmadığını, yatırım kapsamında ise hangi yıllar arasında gerçekleşeceğini, kaç kilometre ve ne kadara mal olacağını soran Basmacı, hızlı tren konusunda da “İzmir-Denizli-Antalya hızlı tren yatırımı, orta vadeli plan kapsamında var mıdır? Etüd-projesi hazırlatılmış mıdır? Var ise kaç km olarak planlanmaktadır?” sorularının yanıtlanmasını istedi.

GÖRMEN ENGELLİLER İÇİN KABARTMALI OY PUSULASI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, ülkemizde yaklaşık 500 bin görme engelli bulunduğunu, bunların yanında refakatçi olmadan oy kullanamadığına işaret eden Basmacı, “Kendi başına oy kullanamayan görme engelli vatandaşımız iradesini sandığa tam olarak yansıtamamaktadır. Buna göre, görme engelli vatandaşlarımız için elektronik sistem ve ya elektronik yöntemler planlanmakta mıdır? Kabartma harf ile seçim pusulası düşünülmekte midir?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı