REKLAMI GEÇ

“Belediyenin içi görünecek”

“Belediyenin içi görünecek”

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, seçilmeleri halinde, Denizli Belediyesi’ni daha şeffaf bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2009 Perşembe, 01:00

Ataman, “Belediye meclisi toplantıları yerel televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak. Belediyenin yaptığı ihaleler ve sonuçları, belediye internet sitesinden ve yerel gazetelerden halka duyurulacak. Yapılacak olan büyük ihaleler yerel televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak. Yani belediyenin içi görünecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, Denizli Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İşletme Müdürü İsmail Özkan ve personelle bir araya gelen Ataman, projelerini anlattı. Ataman, personel sayısı hızla azaltılan ve yakın bir zamanda kapanma tehlikesi bulunan Denizli Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’nün, kentin önemli kurumlarından biri olduğunu söyledi.

İşsizliğin had safhada olduğu böyle bir ortamda, Denizli Belediyesi’nin öncelikle toplumsal dayanışma projelerine ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Başkan Adayı Ataman, “Denizli halkının bir değişikliğe ihtiyaç duyduğunu hissediyoruz. Halk, ne yazık ki belediyeyle küs durumda. Yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Önemli olan seçildikten sonra da halkın desteğinin sürmesidir. Belediyenin, tüccar zihniyetiyle idare edilmesi son derece yanlıştır. Belediyeye gelen insanlar‘müşteri’ değil, ‘hemşeri’ olarak görülmelidir. İmar planı kararları başta olmak üzere, belediyenin alacağı tüm kararlar, halkın mutlu olması için alınmalıdır. Halkın yararına olmayan, halk tarafından benimsenmeyen kararlar, uygulamada büyük zorluklar çıkarır. Plan kararlarının uygulanabilmesi için, bu plan kararlarından etkilenen bölgede yaşayanların, halk oylaması gibi uygulamalarla, onaylarının alınması gerekir. Denizlililerin, Denizli ile ilgili karar ve uygulamalara etkin katılımı için gereken tüm önlemler alınacak. Bu amaçla başta Pamukkale Üniversitesi olmak üzere tüm bilim ve meslek kuruluşlarının karar süreçlerine aktif katılımı ve işbirliği sağlanacak” diye konuştu.

‘Belediye’nin içi görünecek’

Sosyal demokrat Denizli Belediyesi döneminde, belediye çalışmalarının şeffaflaşacağını dile getiren Ataman, “İnşaat, kazı, yol, geçit yapılmadan önce, o bölgede yaşayanlara mutlaka önceden haber verilerek, gerekli önlemleri almaları sağlanacak. İnsanlar, belediye hizmetlerinden dolayı mağdur edilmeyecek. Belediye başkanının kapısı, halka açık olacak. Alınacak önlemlerle, Belediye ve Denizli halkı barıştırılacak. Plan değişiklikleri, ilgili mahalledeki muhtar odalarında da askıya çıkarılacak. Belediye meclisi toplantıları yerel televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak. Belediyenin yaptığı ihaleler ve sonuçları, belediye internet sitesinden ve yerel gazetelerden halka duyurulacak. Yapılacak olan büyük ihaleler yerel televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak. Yani belediyenin içi görünecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı