REKLAMI GEÇ

Belediyeyle ilgili iddialar Meclis gündeminde

Belediyeyle ilgili iddialar Meclis gündeminde

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Denizli Belediyesi’nin 2004-2009 yılları arasında yapmış olduğu iş ve işlemlerle ilgili usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını, Meclis gündemine getirdi. Ertemur, Denizli Belediyesi otobüs hatlarını işleten şirketin sahipleri arasında AKP milletvekilinin bulunup bulunmadığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2009 Salı, 01:00

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Denizli Belediye Başkanlığı tarafından 31 Aralık 2004 tarihinde 35 bin adet bastırılan Kent Rehberi için hangi tarihte ihaleye çıkıldığını, ihaleye kaç firmanın katıldığını ve ihaleyi hangi firmanın aldığını sordu. Ertemur “Kent rehberi adlı kitapçığın basılıp tanıtılmasından sonra basım işlemi yaptırılmamış gibi ihale yapıldığı iddiası doğru mudur? Bu ihalenin, kitapçık dağıtıldıktan iki ay sonra belediye başkanlığınca onaylandığı iddiası doğru mudur?” sorularını yöneltti.

Soru önergesinde 2005 yılında Denizli’deki kaldırımlara konulan korkulukların, söz konusu işin bitiminden sonra ihale edildiği iddiasını da gündeme getiren Ertemur, şu soruları yöneltti:

-Bu ihalede Denizli Belediyesi’nin açtığı diğer ihalelerde aranmayan, ISO belgesinin arandığı ve bunun bir zeyilname ile ihale şartnamesine konulduğu iddiası doğru mudur?

-2004-2008 yılları arasında Denizli Belediyesi Başkanlığı denetim komisyonu raporlarında yer alan usulsüzlük iddiaları hakkında bugüne kadar yapılan bir işlem ya da açılan soruşturma var mıdır?

-Denizli Belediyesi otobüs hatları hangi tarihte kiralanmıştır. İşi alan şirketin ortakları kimlerdir? Şirket ortakları arasında AKP il yöneticilerinin bulunduğu iddiaları doğru mudur?

-Denizli Belediyesi otobüs hatlarını işleten şirketin sahipleri arasında AKP milletvekilinin bulunduğu iddiası doğru mudur? Bu durum siyaset etiği açısından doğru mudur?

-Bakırlı Köprülü Kavşağı ihalesinin Sayın Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde yıldızı parlayan firmalardan olan Biat İnşaat’a verildiği doğru mudur?

-Denizli Belediyesi’nin temizlik ihalesini Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Albayrak firmasının kazandığı iddiası doğru mudur? Denizli Belediyesi’nin bu hizmet karşılığında firmaya 2008 yılı için 5 milyon 998 bin 443 TL ücret ödediği iddiası doğru mudur?

-İhaleleri AKP’li yöneticilerin ortağı olduğu ya da iktidara yakın firmaların alması bir tesadüf müdür?

 “Sümerbank arazisini hangi şirket aldı?”

Ertemur, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği bir başka soru önergesinde de Sümerbank arazisini satın alan şirketi ve ortaklarını sordu. Söz konusu arazinin yapılan değişiklikle konut, turizm, ticaret, temel eğitim, konut dışı kentsel çalışma alanı ve park haline getirildiği iddiasını da gündeme getiren Ali Rıza Ertemur “Bu değişikliklerin arazinin satışından sonra gerçekleştiği iddiası doğru mudur? Yapılan değişiklikle kimlere ve ne kadar rant sağlanmıştır?” sorusunu yöneltti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı