REKLAMI GEÇ

“Bu afişler belediyenin ayıbı”

“Bu afişler belediyenin ayıbı”

Denizli Belediyesi’nin şehrin dört bir yanına astığı su tasarrufu ile ilgili afişlerin samimi olmadığını söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, “Şehre verilen suyun yarısından fazlasında kaçak var. Şu ana kadar şebekeler yenilenmiş olsaydı, yarı yarıya zaten tasarruftu. Bu, belediyenin bir ayıbıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Denizli Belediyesi tarafından halkın bilinçlendirilmesi ve bilinçli su tüketimi yapması için hazırlattığı ‘Ya Tasarruf, Ya Susuzluk’ afişlerinin 5 yıldır yüzde 60 kaçağa rağmen içme suyu şebekesini yenilemeyen belediyenin bir ayıbı olduğunu iddia etti. Denizli’de bu tür ilanlara ihtiyaç olmadığını anlatan Merkez İlçe Başkanı Bartal, “Yaşanan kuraklık ve azalan temiz suyla ilgili olarak göreve geldiği günden bu yana Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi uyarıyoruz. Kentimizin içme suyu şebekesinde yüzde 60 oranında büyük bir kaçak var. Denizlimizin en önemli ve acil sorunu içme suyu şebekesinin yenilenmesidir.Her zamanki biz tek gücüz, biz ne dersek o anlayışı, uyarılara kulak tıkama, hepimizi susuzlukla karşı karşıya getirmiştir” dedi. Su tasarrufu ile ilgili olarak yapılacak tüm çalışmalara hazırlanan tüm projelere destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini anlatan Merkez İlçe Başkanı Bartal, “Anlaşılıyor ki artık tasarrufa ihtiyacımız var. Tasarruf yapmamız gerekiyorsa elbette hepimiz yapacağız. Ancak hesap ortada, şehre verilen suyun yarısından fazlasında kaçak var. Şu ana kadar şebekeler yenilenmiş olsaydı, yarı yarıya zaten tasarruftu” dedi.

‘Şebekede kaçak olmasa, suyu daha ucuza içerdik’

Denizli Belediyesi’nin içme suyu şebekesini zamanda yenilemesiyle sağlanacak tasarrufla birlikte şuan 10 tona kadar 1.77 YTL’den 11-20 ton arasında 3.90 ve 21 tondan sonra 4.69 YTL’den halka verilen içme suyunun yarı fiyatına kullanılabileceğini ileri süren CHP Merkez İlçe Başkanı Bartal, “Ancak kaçak büyük olunca suyun ton fiyatı da yükseliyor. Belediye Başkanı Zeybekci, suyun önemini artık göz ardı etmemeli. Şebeke yenileme çalışmasını bir an önce başlatmalı ki, insanlar sağlıklı ve ucuz suya biran önce kavuşsun. Duvarlara afiş asmakla, otobüs duraklarına ilan yapıştırmakla bu işler olmaz. Artık bu kentte ciddi bir alt yapı çalışmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı