REKLAMI GEÇ

“BU ZİYARET; RÜŞVET KOKAN, UCUZ OY AVCILIĞININ YAPILDIĞI BİR ZİYARET”

“BU ZİYARET; RÜŞVET KOKAN, UCUZ OY AVCILIĞININ YAPILDIĞI BİR ZİYARET”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın Denizli ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu ziyaret rüşvet kokan, ucuz oy avcılığının yapıldığı ve halkın parasının, Başbakana iyi gözükebilmek için har vurup harman savrulduğu bir ziyaret olarak şimdiden tescillenmiştir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Ocak 2011 Cumartesi, 17:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın 17. Denizli ziyareti ile ilgili olarak açıklama yaptı.

“Rüşvet kokan bir ziyaret”
Yüksel açıklamasında, AKP’nin, Denizli için seçim rüşvetine başladığını iddia ederek, “Denizli’ye Başbakan’ın yapacağı bu ziyaret ne AKP iktidarı cephesinden, ne de Denizli Belediye Başkanı’nın cephesinden bakıldığında, normal bir ziyaret gibi gözükmüyor. Bu ziyaret rüşvet kokan, ucuz oy avcılığının yapıldığı ve halkın parasının, Başbakana iyi gözükebilmek için har vurup harman savrulduğu bir ziyaret olarak şimdiden tescillenmiştir” dedi.

“AKP’nin referandum rüşveti işe yaramadı”
Denizli’nin, AKP’nin umursamazlığı nedeniyle yıllardır büyükşehir statüsüne kavuşamadığını iddia eden Yüksel, “Öyle ki, Büyükşehir olmak isteyen Denizli’nin bu isteğini yıllardır görmezden gelenler, geçtiğimiz referandum öncesi Denizli’de başlarına geleceği anlamış olacaklar ki, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Denizli’yi birkaç ille beraber Büyükşehir statüsüne yükselteceklerini vaat etmiş ve seçimler öncesi, Denizlililere sözler vermeye başlamıştı. Amaç referandumda Denizli halkından çoğunluklu olarak ‘evet’ oyunu alabilmekti. Bu oyuna referandumda gelmeyen Denizlili vatandaşlarımız AKP’ye ‘evet’ yerine hak ettiği cevabı vermiş, AKP’nin referandum rüşveti işe yaramamış, Denizli çoğunlukla ‘hayır’ demiştir” dedi.

“Belediye, Başbakan ziyareti için kesenin ağzını açtı”
Yüksel, “Ancak artık bir AKP politikası haline gelen, yanlışta ısrar etme anlayışı, yine kendini göstermeye başlamış ve bu defa da yaklaşan genel seçim öncesi benzer vaatlere zemin hazırlanmaya başlanmıştır. Üstelik buna zemin hazırlayan kişi, bir kamu görevlisi olan, Denizli Belediye Başkanı’nın kendisidir. Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Başbakan’ın Denizli’ye yapacağı ziyaret öncesi yaptığı toplantıda, Denizli’nin büyükşehir olma isteğini dile getirmiş ve mensubu olduğu partinin de ismini çağrıştıran bir de slogan üretmiştir: ‘Ya Adalet, Ya Büyükşehir’. Bununla birlikte Denizli Belediyesi, Başbakan’ın yapacağı ziyaret için kesenin ağzını açmış durumda. Halkına hak ettiği hizmeti götüremeyen ve halkın parasını doğru kullanmakla yükümlü olan belediye başkanı, bu paraları başbakanına kendisini beğendirmek için kullanmaya çoktan başlamış gözüküyor” dedi.

“Etik değil”
Yüksel, Başbakan’ın Denizli ziyaretini duyurmak için verilen ilanlarda, ilan sahibi olarak Denizli Belediyesi ile birlikte Denizli Valiliği’nin de yer almasını eleştirerek, “Valilik adına ilan vermek yasal olabilir belki ama pek de etik gözükmemektedir. Bu durum yasal olup olmamasının dışında, Denizli halkının vicdanında eminiz ki değerlendirilecektir, Çünkü harcanan para Denizli’nin parasıdır” diye konuştu.

“Vatandaşın parasını hizmet için değil,
Başbakan’ı karşılamaya harcıyorlar”
Başbakan’ın Denizli ziyareti için yapılan harcama kalemlerini sıralayan Yüksel, “Birçok gazetede tam sayfa Başbakan’ın geleceğinin duyurulduğu ilanlar verildi. Televizyonlarda Başbakan’ın geleceğinin duyurulduğu reklamlar dönüyor. Tüm şehirdeki bilboardlar Başbakan’ın fotoğraflarıyla süslenmiş durumda. Başbakan’ın ziyaret gününde Denizli’de halk otobüsleri belli saatlerde ücretsiz olacak. Açılışların yapılacağı alanlarda 30 bin yağmurluk ücretsiz dağıtılacak. Denizlili vatandaşlarımızın parası, onlara hizmet olarak değil, Başbakan’ı görkemli bir şekilde karşılamaya ve onun olacağı alanlara insan taşımaya harcanıyor” dedi.

“Başkan, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyor”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, “Nüfusu 2 binden az olan yerlerin merkezi belediyelere bağlanmasıyla, hizmet alanı genişleyen Denizli Belediyesi, bu alanlara gerekli altyapı, ulaşım ve sosyal hizmetleri götürmekte başarısız kalırken, bu hizmetlere harcanması gereken paralar Belediye Başkanı tarafından karşılama ve kutlama masraflarına harcanıyor. Denizli Belediyesi’nin bu kadar boşa harcayacak parası varsa, Denizli halkı neden hak ettiği belediye hizmetlerini alamıyor? Belediye Başkanı, bu karşılama harcamalarının kaynağının, belediye olup olmadığını açıklamayarak bir anlamda kendisi hakkında ‘suç duyurusunda’ bulunuyor” dedi.

“Bu seçim rüşvetidir”
Denizli’nin büyükşehir statüsünü sonuna kadar hak ettiğini ancak bu durumun teknik, idari ve hukuki altyapısının hazırlanarak, popülist politikalara kurban edilmeden yaşama geçirilmesi gerektiğini dile getiren Yüksel, “Bu konular halledilmeden verilecek bir büyükşehir statüsü tam anlamıyla bir seçim rüşvetidir. Uydurma bir özel yasa taktiğiyle Denizli’yi büyükşehir yapmayı vaat eden bu iktidar, Belediye Başkanı’nın kötü yönetimine daha da çanak tutmakta ve Denizli’nin alt yapısını hazırlamadan, bu türden vaatlerle Denizlili vatandaşlarımız kandırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

“Denizli, AKP’nin umursamazlığı nedeniyle büyükşehir olamıyor”
Yüksel, CHP’nin, Denizli’nin büyükşehir statüsüne kavuşturulması için yaklaşık 20 yıldır çalıştığını hatırlatarak, “AKP’nin umursamazlığı ve konuyu meclis genel kuruluna taşımaması sebebiyle Denizli, büyükşehir statüsüne bir türlü kavuşamamıştır. Denizli’ye yapılacak yatırımlar herkesten çok bizleri sevindirecektir. Ancak bu yatırımları devletin parasıyla yapanlar, bu açılışları partilerinin şovuna dönüştürmeye başlamışlardır ve halkımız da bunun farkındadır” dedi.

“Halk gerçeklerin farkında”
Yüksel, “Şimdiyse AKP’yi, her geçen gün kan kaybetmenin verdiği korku iyiden iyiye sarmıştır. Son bir umutla AKP Denizli’de seçim vaatlerine ve rüşvetlerine başlamış ve partisinden olan Belediye Başkanı da bu rüşvete belediye bütçesinden destek vermiştir. Ancak gerçeklerin farkında olan Denizlili vatandaşlarımız tıpkı referandumda olduğu gibi bu oyuna gelmeyecek ve kendisini kandırmaya çalışan zihniyete hak ettiği dersi genel seçimde de verecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı