REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: 3 milletvekilimizin görüşü ön seçim

Çavuşoğlu: 3 milletvekilimizin görüşü ön seçim

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, “CHP’nin anayasası tüzüktür. Tüzükde de yüzde 85 ön seçim yazıyor” diyerek, Denizli örgütünün tavrını ortaya koydu. Milletvekilleriyle görüştüklerini belirten Çavuşoğlu, “Ön seçimle gelen üç milletvekilimizin ön seçim konusundaki tavırları net” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2015 Cumartesi, 13:36

Erken seçimin gündeme gelmesiyle CHP’de “ön seçim olacak mı?” soruları da daha sık sorulmaya başlandı. Parlamentonun Cumhurbaşkanı’nca feshi ve erken seçim tarihinin netleşmesiyle takvim de ortaya çıkacak. CHP Parti Meclisi, bu takvime yetişecek bir aday belirleme yöntemi için karar alacak. Merkez yoklaması yapılması yönünde bir karar alınması durumunda, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bunu kabul edip etmeyeceği de merakla bekleniyor.

“ÖN SEÇİM DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR”
Erken seçim sürecinde aday belirleme yöntemiyle ilgili Denizlihaber.com’un soruların yanıtlayan CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, CHP’nin anayasasını tüzüğün oluşturduğunu, tüzüğün de adayların yüzde 85’inin ön seçimle belirlenmesini ön gördüğünü, ancak bu kez takvim nedeniyle parti meclisinin yeni bir düzenleme yapabileceğini söyledi.

7 Haziran seçiminde milletvekili adaylarını ön seçimle belirlediklerini anımsatan Çavuşoğlu, “Ön seçim demokrasi şölenidir. Bunu 29 Mart’ta Denizli’de yaşadık. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesini isteyen bir partinin milletvekili adaylarını kendi üyelerinin görüşünü alarak belirlemesi de bu bakımdan doğaldır. Milletvekillerimizle görüştük. Kendileri ön seçimle geldiklerini, görüşlerinin de ön seçim yönünde olduğunu söylediler” dedi.

Çavuşoğlu, takvimin sıkışıklığı nedeniyle CHP Parti Meclisi’nin merkez yoklaması yönünde bir karar alabileceğini, ancak tüzükteki maddeye dayanarak YSK’nın bunu kabul edip etmeyeceğini bilmediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı