REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Bağ’ın görevden alınması yerinde bir karar

Çavuşoğlu: Bağ’ın görevden alınması yerinde bir karar

İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eleştirilerin odağı haline gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın YÖK tarafından görevinden alınmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2020 Salı, 09:46

PAÜ Rektörü Bağ’ın YÖK tarafından görevden alınmasını yazılı bir açıklama ile değerlendiren CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eşine yaptığı liyakatsiz atamayla gündeme gelen ve kendileri de dahil tüm kamuoyu tarafından sert bir dille eleştirilen Bağ’ın görevinden alındığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Daha önce de Hüseyin Bağ’ın ismi birçok kez liyakatsiz atamalarla anılmış ve son olarak eşini tekrar liyakatsiz şekilde ataması sonucunda bu görevden alma gerçekleşmiştir. Üniversiteyi bilim yuvası olmaktan çıkarıp itibarını yerle bir eden Hüseyin Bağ’ın görevden alınmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Daha önce Pamukkale Üniversitesi’nin Bağ Ailesi’nin çiftliği olmadığını belirten Çavuşoğlu, “Ancak Pamukkale Üniversitesi örneğinde olduğu gibi liyakatsiz atamaların, görevlendirmelerin önüne tüm devlet yönetimlerinde geçilmelidir. Aynı liyakat anlayışı devletin tüm kadrolarına yayılmalı, başarının önü açılmalıdır. İnsanlarımızın işsizlikten dolayı intihara sürüklendiği, Doların 7.31; Euro’nun 8.60’ları geçtiği, çeyrek altının 800 liraya dayandığı ülkemiz ekonomisinde Hazine ve Maliye Bakanı’nın Cumhurbaşkanının damadı Berat Albayrak olduğunu görüyoruz. Bu liyakatsiz, aileci anlayışın ekonomimizi hangi noktalara sürüklediği ortadadır. Çok açık bir şekilde ifade edelim; nasıl ki eşine torpilli, liyakatsiz atama yapan rektör bedel olarak görevden alınıyorsa, ülke ekonomisini bu hale getiren damadın durumu da farklı değildir, aynı liyakat sahibi anlayış burada da kendini göstermelidir. Hüseyin BAĞ’ın görevden alınması örnek teşkil etmeli, derhal Berat Albayrak görevinden alınmalı ve ülke ekonomisi de rahat bir nefes almalıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti de hiçbir ailenin çiftliği değildir!” dedi.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 11 Ağustos 2020, 09:56

Tabii sizler alışıksınız görevden almaya ve istifa ettirmeye ulan Meclise 2 milyon tl fatura yükleyen milletvekilinize istifa ettirebildiniz mi işkembeden atıyorlar adamlar iyice gıcık olmuşlar .

Bilal   -  Bağlantı 11 Ağustos 2020, 09:53

Berat Albayrak liyakatsiz mi valla size ve sizin kafa yapısına uygun olan kişilere göre liyakatsiz ben seceresine baktığımda hiç de liyakatsiz gibi durmuyor ekonomi bir düşer bir yükselir bunlar normaldir .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı