REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Bu yasak kabul edilemez

Çavuşoğlu: Bu yasak kabul edilemez

30 Ağustos Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının pandemi nedeniyle kısıtlanmasına bir tepki de CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, 15 Temmuz ve Ayasofya açılışı gibi etkinliklerde kısıtlama uygulanmazken, büyük zaferin yıldönümünde kısıtlama kararının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2020 Salı, 12:20

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, pandemi süreci bahane edilerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle kısıtlanmasına sert sözlerle tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, pandemi süreci içerisinde 15 Temmuz ve Ayasofya açılışı gibi etkinliklerde kısıtlama uygulanmazken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şanlı Türk Ordusunun emperyalizme diz çöktürdüğü büyük zaferin yıldönümü kutlamalarında kısıtlamaya gidilecek olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, “30 Ağustos sadece bir meydan muharebesinin zafer kutlaması değil, bir ulusun emperyalist güçlere boyun eğmemesi ve topraklarından söküp atarak özgürlüğüne kavuşma hikayesidir. Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü nedeniyle etkinlikler serbest, 15 Temmuz etkinlikleri serbest, Ayasofya açılışında kapalı alanda dahi pandemiye ilişkin önlem alınmazken, Zafer Bayramımız için pandemi bahane edilerek açık alanda yapılacak etkinlikler bile yasaklanmak isteniyor. Bu yasak ile kimlerin sevindiğine gelince ‘Kurtuluş Savaşı’nda keşke Yunanlılar kazansaydı’ diyenlerin olduğu ise açıktır” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı Cumhuriyet’e ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım diyen bir milletin ordusu 30 Ağustos’ta zafer yazarken, o milletin evlatları da aynı inanış ve yürekle 30 Ağustos’un coşkusunu tüm yurtta ve Denizli’de yürekten kutlaması için, biran önce bu yasaktan dönülmesi için yetkilileri göreve çağırıyor, CHP olarak Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 25 Ağustos 2020, 17:38

Saçma sapan açıklama

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı